– Vi i Sirius innebandy jobbar för jämställt idrottande. Kvinnor och män ska ha samma förutsättningar att idrotta i föreningen, säger Peter Tornberg, ordförande i Sirius innebandy.

Satsningen har möjliggjorts med hjälp av sponsorer.

– Vi känner att det är många företag som också står för det här. Partners gör att vi kan få in mer resurser och då kan vi också skapa andra förutsättningar i form av bättre träning, säger Tornberg.

Artikelbild

| Sirius elitlag i innebandy under ett pass i IFU Arenas gym.

Försäsongsträningen har bara pågått i två veckor men Klara Molin har redan märkt av de förbättrade förutsättningarna. Kunnig personal är på plats vid fyspassen i IFU Arenas gymplats för att hjälpa de båda lagen att komma i form inför den stundande säsongen.

– Det har blivit proffsigare – det är på en detaljnivå och de kommer och coachar en när man gör olika övningar och lär en hur man tränar rätt och ser till så att man inte belastar fel. Förhoppningsvis kan det ge resultat, säger Molin.

Hur är det att träna tillsammans med herrarna?

– Jag tycker att det är jätteroligt. Det blir en utmaning. Man kollar vad de har för vikter och hur snabbt de kör. Självklart är de lite bättre men det är ändå roligt att ha en liten

Även herrlagets Jakob Drews är nöjd med initiativet.

– Det är jättebra att man strävar efter jämställdhet i föreningen. Det borde vara självklart egentligen, säger Drews och fortsätter.

– Vi har så fina möjligheter i och med den nya arenan så det finns plats för alla.