Hjältarna kan ha spelat klart i Sirius

Sirius hade varit mållöst i över fyra timmar. Då fick två byten fart på målskyttet. Nu kan målfixarna ha spelat sina sista matcher för Sirius.

Philip Haglund behövde inte många minuter på planen innan han nickade in 1-0. Här gratuleras han av Daniel Jarl.

Philip Haglund behövde inte många minuter på planen innan han nickade in 1-0. Här gratuleras han av Daniel Jarl.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-11-02 17:03

Mohammed Saeid gjorde 2–0 för Sirius i minut 60 hemma mot Helsingborg den 5 oktober. Det var Sirius senaste mål fram till den andra halvleken i säsongsavslutningen mot Kalmar. Uppsalalaget hade däremellan varit mållösa såväl borta mot Östersund som borta mot Eskilstuna. Det var på väg mot 0–0 mot Kalmar men två byten förändrade dödläget. Stefano Vecchia kom in i minut 58 och Philip Haglund i minut 64. I minut 78 fixade de 1–0.

– Han behövde göra mål, säger Vecchia om hur han serverade bollen på Haglunds panna.

– Jag hade sagt till Vecchia att nu gör vi mål. Och det där läget ska jag inte kunna missa, säger Sirius nickspecialist.

Kalmar hade mycket att spela för med tanke på att de kämpade för att undvika kval (vilket de misslyckades med) men efter 1–0 var gästerna ett slaget lag. Haglunds nick öppnade för ett målstim med tre hemmamål på drygt fem minuter.

Men nu kan såväl Haglund som Vecchia ha gjort sitt i Blåsvart. Båda har utgående kontrakt.

– Så kan det ha varit. Jag har varit här i tre år och det senaste ett och ett halvt året har varit energikrävande. Nu vill jag ta semester och fundera lite, säger Haglund.

– Det kan absolut ha varit min sista match. Vi har en dialog jag och Ola (Andersson, sportchefen). Jag har ju inte spelat jättemycket så jag är väl inte den hetaste spelaren i Sverige, säger Vecchia som länge drogs med skadeproblem.

Haglund var en av spelarna som dröjde sig kvar längst när de tackade av hemaklacken. Han gick till och med bakom reklamskyltarna och tog många av supportrarna i hand. 

– Jag ville göra det oavsett så jag var där några extra minuter. Det är klart att jag hade det i bakhuvudet (att det kunde varit hans sista match) så jag ville tacka ordentligt.

När tror du att du har ett beslut?

– Vet inte. Det är två olika saker. Det ena är vad jag vill med fotbollen och livet och det andra är vad Sirius tar för nästa steg. Vi har fått kämpa för att hålla oss kvar, säger han.

Christer Gustafsson har varit i Sirius i åtta långa år. Han vet inte heller vad som händer nu.

– Jag är nöjd med min höst och min säsong. Och jag älskar den här klubben. Jag är stolt och glad över att ha spelat i en klubb så pass länge. Jag förväntar mig ett besked ganska snart, säger han.

Matchfakta

Sirius–Kalmar 3–0

Allsvenskan

(0–0) Målen: 1–0 (78) Philip Haglund, 2–0 (81) Axel Björnström, 3–0 (83) Mohammed Saeid. Publik: 3 903

Hemmaklacken eldade på Siriusspelarna i säsongsavslutningen.
Hemmaklacken eldade på Siriusspelarna i säsongsavslutningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!