Almtuna jagar förstärkningar till truppen och sportchefen Martin Öhrstedt har meddelat att nyförvärv är på ingång inom kort. En spelare man kontaktat är alltså Oskarshamnsforwarden Mattias Guter som gjorde 32 poäng (16+16) den senast säsongen.
– Det stämmer, bekräftar Guter.
– Det kanske inte är samma intresse runt laget som här, men senaste åren har Almtuna varit ett topplag och man spelar för att vinna hockeymatcher, säger Guter, som har Lidingö som moderklubb och spelat fyra säsonger (tre elitseriematcher) i Djurgården.

Efter att ha gjort en säsong i Vita Hästen inledde han förra säsongen i norska Comet som snabbt gick i konkurs. Där lärde han känna Kim Karlsson, som gick till Almtuna i samma veva som Guter valde Oskarshamn. Att Karlsson, med flera, gått från Almtuna vidare till elitserien – och gjort succé – talar för att Almtuna ligger bra till när 22-årige Guter ska bestämma sig för klubb till nästa säsong.
– Almtuna ligger nära Stockholmsklubbarna och går man bra så kan de få upp ögonen för en, säger Guter, som också berättar att Oskarshamn visat intresse för att behålla honom.

Almtuna har åtta spelare under kontrakt och ytterligare två är nära att skriva på. Jonathan Sjölund och Rickard Rollin-Carlsson diskuterar båda med Ais och säger att det lutar åt spel även nästa säsong i Uppsalaklubben.
– Vi är ganska nära varandra. Det hoppas jag verkligen, säger Sjölund på frågan om han tror att det kommer att lösa sig.

Rollin-Carlsson:
– Självklart ligger det nära till hands. ”Örat” (sportchefen Martin Öhrstedt) vet var han har mig och jag var jag har honom. Det (spel i Ais) är det bästa alternativet som det ser ut just nu.

När det gäller Joachim Gellerstedt är det mer öppet.
– Än har jag inte tagit något beslut. Jag har pratat med Almtuna men har inga problem att röra på mig, säger Gellerstedt som rykten placerat i Tyskland.
– Ja, jag hörde det. Jag är öppen för alla förslag, säger han.

UNT har sökt Almtunas sportchef Martin Öhrstedt utan att lyckas.