Gibbs Sjödin säger dessutom att Rickard Rollin–Carlsson är den klenaste spelaren i Almtuna.
– Almtuna kan inte vara bra på bänkpress särskilt inte Rickard Rollin-Carlsson han åker mest runt och tittar.
Rollin–Carlsson, vars bror Victor spelade tillsammans med Gibbs Sjödin i Almtunas juniorlag, ger dock svar på tal:
– Han är den största clownen i serien med sitt hår. Bänkpress spelar ingen roll, det är på isen det avgörs och då är det bara att titta i tabellen, skrattar Rollin–Carlsson.

Gibbs Sjödin fick stor uppmärksamhet tidigare under säsongen när han hamnade i vilt slagsmål med Västerås Viktor Mårtensson. Något slagsmål i kvällens match blir det dock inte för Gibbs Sjödin som menar att det kostar för mycket. Hans motpart i Almtuna har dock en annan förklaring.
– Han vågar väl inte, säger Rollin–Carlsson.

De två kompisarna är dock överrens om att matchen kommer att bli tuff. Oskarshamn har kommit tillbaka starkt efter att ha förlorat hela sju raka matcher.
– Vi har vunnit två raka nu och kommit tillbaka till en positiv trend. Almtuna är alltid bra hemma och har ju vunnit typ 100 raka matcher eller vad det är. Vi måste spela vårt bästa spel för att få med oss poäng, menar Gibbs Sjödin.
Rollin–Carlsson:
– De har ett bra lag och det kommer att bli en tuff match. Vi har varit väldigt starka de två senaste månaderna, särskilt på hemmaplan.

Oskarshamn jagar den sista playoffplatsen och har för närvarande sex poäng upp till Västerås som innehar platsen. Almtuna å sin sida vill skapa sig bredare marginaler ner till strecket men samtidigt har man börjat snegla mot tredjeplatsen.
– Det är inget att sticka under stolen med att det vore skönt att knipa tredjeplatsen, säger Rollin–Carlsson.

Almtuna, som ligger fem poäng från tredjeplatsen med två matcher mindre spelade, kommer till spel med samma manskap som senast mot Mora. Magnus Hellberg startar dock i mål samtidigt som Andreas Paulsson flyttas till kedjan med Robert Kimby och Fredrik Vestberg. Detta innebär att Rickar Rollin–Carlsson bildar kedja med Tobias Hage och Johan Berggren.