Med 14 mål och 19 assist på 11 matcher toppar Fredrik Holtz den allsvenska poängligan. 33-åringen, som var med och vann tre SM-guld med Storvreta, är en starkt bidragande orsak varför Hagunda är på väg mot ett nytt SSL-kval, men han hyllar hellre laget än sig själv.

– Vi har något stort på gång. Killarna kom från två bra säsonger i division I och fick känna på ett SSL-kval direkt förra säsongen. Nu har de erfarenheten som krävs för att gå hela vägen. Det är bara positiva saker att säga om läget just nu, det finns inte mycket negativt att komma på. Det är upp till oss själva hur långt vi ska gå, säger Fredrik Holtz.

Hagunda tillhör topp fyra i allsvenskan, men har en något annorlunda tabellrad med bara fyra segrar och bara en förlust under ordinarie tid. Klubbens sju förlängningsmatcher sticker ut i serien. Och de fyra senaste resultaten säger allt; 9–9, 4–3, 8–7, 5–4.

Artikelbild

| Fredrik Holtz var med och vann tre SM-guld med Storvreta och är en starkt bidragande orsak varför Hagunda är på väg mot ett nytt SSL-kval.

Samtidigt är Hagunda allsvenskans överlägset bästa publiklag med sitt publiksnitt på 631 personer per match, som i SSL skulle placera dem som nionde bästa publiklag i Sverige på herrsidan.

Inför fredagens toppmöte med AIK kommer publiksnittet att höjas ytterligare. Under onsdagen var redan 750 biljetter uppbokade i IFU Arena.

– Det är många engagerade själar i det här, det är många som har intresse att det ska gå bra för Hagunda. Vi har många trogna supportrar och det är väldigt roligt. De här personerna som jobbar i den här föreningen är redo för SSL, säger Fredrik Holtz.

Fredagens allsvenska toppmöte i IFU Arena är en försmak inför lördagens derby mellan Sirius och Storvreta. Den trefaldiga SM-guldvinnaren Fredrik Holtz ser gärna Hagunda-AIK som en förfest.

– Jag kommer självklart att gå på derbyt på lördag och jag tycker att alla kan komma och stödja oss på fredag kväll som en pre game. Sedan får Sirius och Storvreta dansa upp på lördag. Och framför allt ”mitt” lag kommer ju att vara revanschsuget efter vad som hände i Champions cup förra helgen. Det var chockerande att se finalen mot Classic (3–10) när man sett Storvreta köra över många lag här hemma, säger Fredrik Holtz.

Hur slutar derbyt?

– Det kommer att vara som alla derbyn; Sirius kommer att vara med i början, sedan trycker de där herrarna som har varit med ett tag nu igång och rycker ifrån till en seger med 9–4.

Och Hagunda–AIK?

– Det är inte som när man var med Storvreta och mötte AIK under Fyrishovstiden, om man säger så. AIK bygger om och vill självklart upp igen så fort som möjligt, vilket inte är lätt. Det blir nog en tuff match – som vi vinner.