VM i trampolin avgörs i Bulgarien i helgen och Uppsalagymnasten Lina Sjöberg går för guld i DMT (dubbel minitrampolin).

Fredagens kval gjorde ingen besviken. Lina Sjöberg var först ut att kvala och hennes taktiska drag handlade om att ta sig vidare med två något enklare kombinationer. Allt för att spara de svåraste kombinationerna till söndagens final.

Chansningen gjorde att kvalet blev en lång och nervös väntan. Till slut var Lina Sjöberg finalklart – som sjunde finalist av åtta möjliga.

Artikelbild

| Går för guld. Lina Sjöberg imponerande i VM-kvalet.

– Det är alltid svårt att vara först ut, för man vet inte hur de andra tänker kring sina kombinationer. Men idag var det mer svettigt och nervöst än någonsin. Det var riktigt jobbigt att sitta där på läktaren och se alla tävla och inte veta om mina hopp skulle räcka till en finalplats eller inte, säger Lina Sjöberg i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Jenny Söderlund fyller i:

– Lina har ett riktigt bra utgångsläge för finalen nu. Hennes planerade finalkombinationer är värda omkring 70 poäng ihop och många konkurrenter har redan använt sig av sina svåraste kombinationer och kan därmed inte göra det i finalen.

För Lina Sjöberg blir söndagens VM-final finalen av en supersäsong. På Canada Cup i maj skrev hon historia när hon som första kvinna i världen genomförde en trippelvolt. I juli tog hon sitt sjunde SM-guld i DMT och slog nytt svenskt rekord i grenen, och under World Games i Polen, där de tolv bästa i världen ställdes mot varandra, slutade Lina Sjöberg trea.

– Nu ska jag ladda om mentalt. Det var lite nervöst där ett tag, speciellt eftersom jag stuckit ut hakan och sagt att jag ska ta guld. Jag har mitt bästa kvar och jag har en bra känsla inför söndag, säger Lina Sjöberg.