Hyllningen: "Är landslagsmässig"

Storvreta vände och vann lördagens match mot finska Happee. Efteråt hyllade tränaren Andreas Harnesk Emil Helmrich - men huvudpersonen själv håller inte med.

Emil Helmrich hyllades som landslagsmässig.

Emil Helmrich hyllades som landslagsmässig.

Foto: UNT-arkiv

Innebandy2019-09-14 20:24

Den första av två matcher mot Happee slutade alltså med seger för Storvreta med 7–5 trots att man inför den sista perioden låg under med 3–5. Tränaren Andreas Harnesk var nöjd med matchen och extra nöjd med Emil Helmrich.

– Emil är landslagsmässig nu, han är helt grym. Hela kedjan med Jansson och Victor Andersson var riktigt bra, säger Harnesk.

Helmrich stod i fjol för sju poäng på 31 matcher i grundserien och gick sedan poänglös genom slutspelet. Han håller inte med sin tränare, i alla fall inte än.

– Det var väldigt snällt och kul att höra. Jag är inte riktigt där än, men om jag jobbar på rätt väg så är det ett slutmål, säger Helmrich. 

Vad har du för mål inför säsongen?

– Jag har många mål på planen som jag jobbar efter och som jag har satt upp med Harnesk. Några mål om speltid och poäng har jag inte.

När tror du själv att du blir landslagsmässig?

– Det vore kul att nå dit innan nästa VM (2020).

Blir det så?

– Det blir svårt, men helt klart möjligt, säger Emil Helmrich. 

Matchen mot Happee var den första av två som spelas mot motståndet under helgen. Returen, som även är Storvretas genrep inför säsongen, spelas under söndagen.

– Det var en bra match och det är nyttigt att möta finnar. Det är alltid mycket känslor, högt tempo och mycket man-man-spel man möter i försvaret, säger Andreas Harnesk.

Storvretas mål under lördagen gjordes av Michael Jansson (2), Tobias Gustafsson (2), Filip Stenmark, Robin Nilsberth och Jimmie Pettersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!