Allt på tre veckor.

Både AIK:s ledning och kultur- och idrottsministern har fått nog.

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) ska kontakta AIK med anledning av torsdagens skandalscener i samband med Europa league-kvalet mot Levski Sofia.

"Fotboll är kul och det ska vara roligt, tryggt och säkert att gå på matcherna. Huliganerna ska inte tillåtas förstöra dessa folkfester - därför tänker jag kontakta AIK och supporterpolisen för att höra vad som gått fel och vad som kan göras för att detta inte ska hända igen", skriver Adelsohn Liljeroth i ett mejl till TT.

För tre veckor sedan attackerades Rosenborgs supportrar efter Champions league-kvalet på Råsunda, nyligen hotades mittbacken Walid Atta sedan han vägrat skriva på nytt kontrakt. På torsdagen kulminerade oroligheterna när spelare och ledare i Levski Sofia och även Uefas delegater attackerades med stenar och flaskor efter 0-0-matchen i Europa league-kvalet.

Rosenborgsincidenten kostade drygt 140 000 kronor - en spottstyver mot vad nästa nota kan landa på.

-En sak är säker - vi kommer agera. Det här var droppen, säger klubbens vd Annela Yderberg.
-Det är fruktansvärt sorgligt och jag känner bedrövelse som AIK:are. Vi ser nu över klubbens straffskalor och siktar på avstängning, att stämma de inblandade för de kostnader vi får och att ge tillträdesförbud till Råsunda.

Ett arbete som redan påbörjats.