Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tvåmålsskytten Igboananike efter segern.

ÖSK är fortfarande obesegrat och efter sex spelade omgångar återfinns nu närkingarna på tredje plats i allsvenskan.

Och egentligen var det väl bara anfallaren Kennedy Igboananike som inte hittat formen i Örebros startelva hittills den här säsongen. Igboananike, som i fjol blev delad femma i skytteligan med nio mål under sin debutsäsong i ÖSK-tröjan, hade gått mållös från samtliga matcher i år. De första 80 minuterna var han helt osynlig mot Dalkurd. Men plötsligt hade han gjort två mål på lika många avslut.

Jag har inte varit frustrerad för att jag inte har gjort mål. Det gäller att inte sätta press på sig själv. Jag har bara försökt jobba hårt varje träning, säger Kennedy Igboananike.  

Första halvleken blev mållös – men domaren Bojan Pandzic hade kunde dömt straff åt båda lagen.

Sugita satte 1–0

Efter 54 minuter gjorde Dalkurds Yukiya Sugita matchens första mål efter att japanen placerat bollen intill stolpen förbi Örebromålvakten Oscar Jansson efter fint inspel från Mohamed Buya Turay. Sugita gjorde därmed mål för andra matchen i följd och Dalkurds första bortamål i allsvenskan.  

20 minuter senare ökade Buya Turay på ledningen med ett riktigt klassmål när han smällde in bollen intill närmaste stolpen. Den här gången var det Yukiya Sugita som ordande en läcker framspelning. Buya Turay är därmed på delad andra plats i skytteligan med fyra fullträffar.

Sedan svarade Örebro och Kennedy Igboananike för rena mirakelvändningen.

Avgjorde på tilläggstid

När tio minuter återstod av ordinarie tid reducerade Michael Omoh efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Tre minuter senare kvitterade Igboananike när han nickade in 2–2 efter en hörna.

Jag har tur att vara på rätt plats och nickar in den. Jag är ganska omarkerad där, säger ÖSK-anfallaren och tillägger:
Sen ville jag bara hämta bollen i målet. Det fanns ingen tid att jubla. Jag ville ju bara vinna. 2–2 kändes inte tillräckligt bra.
Jag trodde på det hela vägen, att jag också skulle göra 3–2.

Och visst blev det så. På tilläggstid vände Kenndy Igboananike om och tryckte in 3–2 från långt håll.  

TT: Trea i tabellen nu – hur bra är ÖSK i år?

Just nu är vi ju obesegrade. Jag tycker att vi är riktigt bra och jobbar som ett lag. Vi tror på det hela vägen fram till matcherna är slut, vi ger aldrig upp, trots att vi ligger under. Det är det som är speciellt med det här laget.