Jacobson är en av Storvretas största spelare genom tiderna med bland annat fyra SM-guld på meritlistan. Han lade egentligen av inför säsongen 2015/2016, men gjorde comeback efter bara några månader då han var med och tog SM-guld på Tele2 Arena för klubben. Sedan åkte klubban upp på hyllan igen, men under torsdagen och fredagen har "Starre" återigen tränat med Storvreta.

– Harnesk frågade om jag kunde hjälpa till och träna då de har lite backar borta. Jag tackade ja och har varit med två dagar nu, säger Jacobson.

Storvreta möter under söndagen Dalen borta när superligan startar om efter VM-uppehållet. Jacobson kommer inte att spela då, men han ser ut att fortsätta träna med Storvreta från och till.

– Harnesk frågade om jag var intresserad av att hjälpa till och fortsätta att fylla ut på träningarna. Jag sa att jag kunde hjälpa till när det passar. Det är skönt att röra på sig, säger Jacobson.

Kan det bli tal om ytterligare en comeback?

– Jag är inte riktigt ute efter det. Det är väldigt roligt att spela innebandy, men det krävs mycket jobb bakom.

Hur gick träningarna?

– Jag hängde med hyfsat, men man märker att jag har varit borta ett tag. De är rappa och jag är kanske inte lika snabb och smidigt som tidigare, säger backen.

Storvretas tränare Andreas Harnesk har sedan tidigare Jakob Glas skadad och efter VM har både Mattias Samuelsson och Rasmus Sundstedt varit sjuka. Han säger såhär om Staffan Jacobson.

– Just nu är tanken bara att han ska fylla ut på träningarna, men sedan får vi se. Det är en kanonkille, säger Harnesk.

Ni får se säger du, kan det bli mer än bara träningar?

– Det finns ingen tanke på det just nu.

Hur tycker du att han har sett ut i träning?

– Han kommer väldigt långt på att han är så smart och rutinerad så jag tycker att det har sett bra ut.

Det väntar alltså en riktig toppmatch för Storvreta efter VM-uppehållet dä man gästar trean Dalen under söndagen.

– Vi har en ganska bra känsla. Det är alltid en utmaning närman varit splittrade som laget under en månad, men känslan är rätt bra utifrån det, säger Harnesk.

Både Rasmus Sundstedt och Mattias Samuelsson är osäkra till spel under söndagen tillsammans med Alexander Rudd. Vilka som åker med laget till Umeå blir klart först under söndagsmorgonen.