Inget alternativ att riva nybygget

Böter på över två miljoner. Det är smällen för UTK-hallens nybygge. Men att riva eller återstålla nybygget är inget alternativ.

Det är inte aktuellt att stoppa nybygget i UTK-hallen trots miljonböter.

Det är inte aktuellt att stoppa nybygget i UTK-hallen trots miljonböter.

Foto: SVEN-OLOF AHLGREN

Tennis2019-11-21 21:16

Bakgrunden till miljonsmällen är att det saknades ett startbesked från byggnadsnämnden när arbetet drog igång. Det innebär i sin tur att bolaget UTK-hallen AB tvingas betala 2 351 412 kronor i en byggsanktionsavgift. Något som Lasse Nordström, ordförande i UTK-hallen AB, menar beror på ett misstag. 
– Beskedet kom som en total överraskning, när vår ansvarige projektledare plötsligt drabbades av en allvarlig sjukdom. En sanktionsavgift är ingenting man budgeterar för när en klubb investerar och bygger en ny entrébyggnad och hall för drygt 30 miljoner, säger Lasse Nordström som står fast vid att beslutet om avgiften kommer att överklagas. 
Alternativet är att man återställer allt och tar bort hela nybygget. Men det är inget alternativ enligt Lasse Nordström. 
– Nej. Allt är snart färdigbyggt.  Nu gör vi allt vi kan för att lösa den uppkomna situationen. Vi fokuserar på att bli klara med bygget så fort som möjligt och vi diskuterar olika finansieringslösningar för att verksamheten ska kunna fortsätta i samma omfattning. Personal och medlemmar längtar efter att ta hallen i bruk för under hösten har vi haft färre tennisbanor (4) än normalt, säger Lasse Nordström vidare. 
På frågan hur han ser på chansen till att få rätt i ett överklagande, svarar Lasse Nordström så här: 
– Vi vinner tid med tanke på likviditeten. Kanske kan få till en avbetalningsplan. Tveksamt om beloppet går ned, skriver han i ett mejl till UNT-sporten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!