Fyra raka förluster.

Den tredje raka hemmamatchen utan ett mål framåt.

En lång radda med skadade spelare.

En kommande arena som aldrig börjar byggas.

12 spelare utan kontrakt till nästa säsong.

En transferhärva gällande miljonfördelningen efter Kingsley Sarfo-försäljningen.

Lägg därtill tränaren Kim Bergstrands största förlust med Sirius i seriespel sedan han och Thomas Lagerlöf tog över laget i division I 2012.

Efter 0–5 hemma mot gamla norrettanrivalen Östersund är Sirius helt klart ett lag som inte mår särskilt bra just nu.

De negativa rekorden staplas på hög.

Den förre Gusk-tränaren Ramin Kiani (numera anställd av förbundet) har gjort sig känd för att ha använt det klyschiga mottot ”Det är i motvind som drakar lyfter” när det har gått tungt för hans lag. Och visst vore ett liknande brandtal på sin plats från någon i Sirius lagledning.

För just nu är det fritt fall.

Som tur är för Sirius så tog nykomlingen tillräckligt med poäng före den här kollapsen så att kontraktet i praktiken redan är klart.

För hade det sett ut så här redan i våras hade laget varit inblandat i bottenstriden som så många så kallade experter trodde inför säsongen.

Det återstår sju omgångar av allsvenskan – och det där om att tala om ny målsättning efter de där tagna "36 poängen" känns plötsligt avlägset. Nu handlar det snarare om att rädda ansiktena och visa att Sirius består av drakar och göra en värdig avslutning på en fram till för några omgångar sedan djupt imponerande säsong.

Storebror Östersund däremot, som hela tiden har legat steget före Sirius sedan den där dramatiska avslutande 0–1-matchen hösten 2012, fortsätter att visa att laget vill mer än att vara ett mittenlag och följde upp sin 2–0-seger borta mot ukrainska Zorja Luhansk i Europa League-premiären i torsdags med söndagens utskåpning. I och med 5–0-segern mot Sirius ligger vägen öppen för deras del att spela om mångmiljonerna i Europa även nästa säsong förutsatt att de slutar topp tre eller på nytt vinner svenska cupen i vår.

Till sist: Under helgen genomfördes Pridefestivalen i Uppsala utan någon medverkan från Sirius, som använder en regnbågsfärgad kaptensbindel och inför säsongen lanserade kalsonger på temat. Östersund, som också är engagerade i ämnet, är som enda allsvenska klubb hbtq-certifierad och deltog i sin motsvarighet under lördagen hemma i Jämtland. Även där ligger den gamla norrettanrivalen steget före.