12–8 stod det på tavlan när matchen mellan serieledande Storvreta och trean Pixbo till slut var över. För ett tag kändes det som att varken matchen skulle ta slut och inte målen heller.

– Det kändes som att det var deras SM-final och att de hade gett sig f-n på att ta poäng, men för närvarande är vi lite för tunga att möta, säger Storvretas assisterande tränare Hannes Öhman.

– Och blir det så här svängiga tillställningar så kan vi bjuda upp till hawaii, det är okej, fortsätter Öhman.

Målen kom i en strid ström redan i den första perioden som slutade 4–3 till hemmalaget, men avtog i den andra som slutade 1–1. Ställningen "bara" 5–4 alltså med 20 minuter kvar att spela.

Då kom den verkliga målexplosionen.

Och då kom Storvretas ryck som vi sett dem göra så många gånger tidigare i sluperioder av matcher.

– Vi har en god vana att växla upp i tredje och då sätter vi kniven i ryggen på dem om man får säga så. Det är många vinnarskallar i det här laget och lagen vi möter måste tycka att det blir jobbigt när vi bara trummar på, säger Storvretabacken Robin Nilsberth som blev tvåmålsskytt och som för övrigt var mycket bra i matchen.

5–4 var det efter 40 minuters spel. Efter 43.13 spelat var det plötsligt – och lustigt med Storvretaögon – hela 9–4. Hemmalaget gjorde fyra mål på endast 2.48!

– Vi är jobbiga att möta och håller ett högt tempo. Och när vi gör det i 60 minuter orkar inget lag stå emot, säger Öhman.

Matchen var ju inte över vid 9–4. Storvreta drog på sig tre raka utvisningar där åtminstone någon går att diskutera. Som den på Jesper berggren. Och Pixbo gjorde vad de kunde för att göra match av tillställningen igen och fick utdelning i såväl fem mot tre och fem mot fyra. i slutet tog de även ut målvakten och nätade i spel sex mot fem. Men varje gång Mölnlyckelaget kröp lite närmare kom repliker från det målglada hemmalaget som nu gjord 205 mål på 27 matcher.

Målet med serien har varit att sluta topp två för att få hemmaplansfördel i såväl kvarts- som eventuellt semifinalspel. Nu skiljer hela 13 poäng ned till Pixbo på tredje plats – med 15 poäng kvar att spela om.

– Topp två skulle jag vilja säga är säkrat, säger Hannes Öhman.