Derbydebutantens succé: två mål

Han kom till Sirius från Rosersberg och division 1 inför säsongen. I sitt första derby och inför storpubliken i IFU Arena slog Christian Sandsund till med två mål.

Christian Sandsund gjorde en lyckad derbydebut för sin nya klubb.

Christian Sandsund gjorde en lyckad derbydebut för sin nya klubb.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Innebandy2019-09-27 21:55

Det blev en tung och ganska klar förlust i Christian Sandsunds derbydebut.

Men matchen var ändå en speciell upplevelse för nyförvärvet från Rosersberg.

– Kul med publiken och allt runt om. Sen var ju matchen sisådär och vi bjöd inte upp till dans alls ikväll tyvärr. De fick styra och ställa samtidigt som vi var för snälla.

– Men i stort – jättekul med derby och att ha den debuten avklarad. Hade kanske önskat ännu mer tryck och "hej" från läktarna, men det kommer väl framöver när vi faktiskt bjuder upp i matcherna också, säger Sandsund.

Derbyt kommer nog antagligen bli något att minnas trots de uteblivna poängen för Sirius. Två mål blev det från Sandsunds klubba i matchen. Det första ett av de enklare i karriären.

– Vi fick till en bra kontring och Jocke (Alvinder) var snäll nog att passa mig trots ett eget kanonläge, så det var bara att lägga in den.

Det andra målet kom i slutskedet av matchen när Sirius plockat ut målvakten och försökte få till en sista anstormning, trots flera måls underläge.

– Självklart roligt att göra de första målen, så det är ju en liten tröst och förhoppningsvis kan det släppa ännu mer för mig framöver nu. Tyvärr blev ju inte målen så betydelsefulla den här gången.

Var det lite av en chockstart för er i matchen med de tidiga målen?

– Ja, alltså det var svårt i början där, jag vet inte vad som hände. Vi släpper till två i mina ögon enkla mål där. Men sen bjuder vi som sagt var inte upp ordentligt i resterande del av matchen heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!