Förklaringen till Storvretas miljonsuccé

Storvretas verksamhetsår kommer att sluta på ett ekonomiskt plusresultat av stora mått. Det ser ut att landa på nära tre miljoner för klubben som numer ska vara skuldfri.

Storvretas vice ordförande Henrik Ededahl berättar om förklaringen bakom Storvretas plusresultat på nästan tre miljoner kronor.

Storvretas vice ordförande Henrik Ededahl berättar om förklaringen bakom Storvretas plusresultat på nästan tre miljoner kronor.

Foto: Adam Troy

Innebandy2020-05-22 15:30

UNT har redan berättat om att licenskraven om ett positivt eget kapital skulle klaras enligt Storvretas egna beräkningar. Detta trots att man gick in i verksamhetsåret med ett minst sagt tufft utgångsläge. Nu kan tidningen också berätta om främsta anledningen till att Storvreta lyckats få till en helomvändning i ekonomin, trots att slutspelet gick om intet och därmed också stora publikintäkter.

–  Storvreta har gått bra i tre år men det vi har gjort tidigare är att vi tagit en massa kostnader. Förra året hade också varit ett jättebra bokslut om vi inte tagit gamla kostnader, säger Storvretas vide ordförande Henrik Ededahl.

Årets bokslut kommer, enligt klubbens beräkningar, landa på ett plusresultat på 2,9 miljoner kronor. Blir det också verkligheten (revisorn ska säga sitt i början av nästa vecka) kommer Storvreta ha ett positivt eget kapital på runt 100 000 kronor. 

Vad är då förklaringarna?

Dels att man tidigare sade upp anställda och att många istället har ställt upp med ideella insatser för saker som man tidigare betalat personer för att utföra, och dels att omorganisationen framför allt gynnat flaggskeppet Storvretacupen som i år inneburit rekordhöga intäkter. 

– Storvretacupen har alltid gått bra och har gett en vinst i snitt på mellan 1,5 och 1,8 miljoner kronor. Men nu blev det närmare tre miljoner kronor, det är en bra ökning, säger Ededahl.

En bättre kostnadskontroll har funnits plus att kalendern kring jul och nyår var extra gynnsam denna säsong.

– Det var extremt bra i år eftersom det låg så bra med så många helgdagar, säger Ededahl och meddelar att det nu inte längre ska finnas några gamla skulder kvar.

Henrik Ededahl har varit vice ordförande och tog även över som tillförordnad ordförande när Ingemar Lundqvist klev av sitt uppdrag mitt under säsongen. När årsmötet kommer att hållas om en dryg månad kommer dock inte Henrik Ededahl att väljas som permanent ordförande. Det har han tackat nej till. Han har tillräckligt att göra då han även innehar positionen som sportsligt ansvarig för såväl herr- som damlag.

– Jag tycker om att jobba men mest operativt. Men en plats i styrelsen kan jag tänka mig att ha, säger han.

Storvreta ska, liksom övriga elitföreningar, har skickat in sitt bokslut till licensnämnden senast 31 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!