Första målet i andra raka segern

Tre olika målskyttar fixade Alundas andra raka seger. Åkersberga besegrades med 3–1 efter en stark försvarsinsats.

Tre olika målskyttar fixade Alundas seger mot Åkersberga.

Tre olika målskyttar fixade Alundas seger mot Åkersberga.

Foto: Adam Troy/Arkiv

Innebandy2019-11-09 16:53

I den andra perioden reducerade Åkersberga till 1–2 och kom närmare Alunda.
Bortalaget svarade direkt i Åkersberga Sporthall genom Isabel Sohlin som satte 3–1 bara 28 sekunder efter motståndarnas reducering.

– De ville att vi skulle föra spelet och hade en del spelvändningar. Men vi var duktiga bakåt och Ella gjorde det bra i mål. Vi skapade många chanser och kunde ha gjort något mer mål, säger Daniel Eriksson, tränare i Alunda.

Det var Sohlins första mål för säsongen och blev det sista i matchen då Alunda vann med 3–1 efter en mållös sista perioden. 
Tidigare i matchen inledde Linnea Cederberg målskyttet i den första perioden – hennes fjärde mål för säsongen efter ett hattrick tidigare – och Sandra Pettersson gjort mål – även hennes första mål för säsongen.

– En härlig seger i en viktig match som ger oss lite avstånd nedåt. Vi gjorde en helt okej match men kan få ut mer. I första och andra perioden var vi lite sega men det blev bättre och vi jobbade hårt i varje byte, säger Daniel Eriksson.

Därmed tog Alunda sin andra raka seger efter vinst senast i derbyt mot Storvreta.
Segern gör att klubben står på 15 inspelade poäng efter åtta omgångar – lika många som Älvsjö som möter serieledande Falun under söndagen. 
Närmast ställs Alunda mot AIK på hemmaplan i Olandshallen.

Matchfakta

Åkersberga–Alunda 1–3
(0–1, 1–2, 0–0)
Målen: 0–1 (12.31) Linnea Cederberg,  0–2 (31.02) Sandra Pettersson, 1–2 (34.48) Isabel Balzano, 1–3 (35.16) Isabel Sohlin, Publik: 136.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!