Från Singapore till Storvretacupen

Lag från flera olika länder deltar i Storvretacupen. Ett av dem är Singapore Cubs från Singapore som deltar för andra gången.

Singapore Cubs firar ett mål.

Singapore Cubs firar ett mål.

Foto: Tobias Skagerström

Innebandy2019-12-28 12:00

I sin första match i Storvretacupen ställdes Singapore Cubs mot Gottsunda i P03-klassen i Fyrishovs B-hall.
Klubben jagade länge en kvittering men Gottsunda höll undan och vann med 6–3 efter flera sena mål. 

– Vi höll oss till matchplanen och länge skiljde det bara ett mål så vi var nära. I stort tycker jag att vi gjorde en bra insats. Spelarna vänjer sig fortfarande vid vädret och vid tempot som är mycket högre än i Singapore, säger Ben Ow, tränare och general manager för Singapore Cubs.

Laget består av spelare från flera olika klubbar i Singapore som tränat ihop i två månader inför Storvretacupen utöver sin vanliga träning. 
Singapore Cubs deltar även med ett lag i F03-klassen och det här är andra gången som föreningen spelar i Storvretacupen.

– Det här är en bra möjlighet för spelarna att lära sig och utvecklas. Det vore roligt om vi gick vidare till nästa runda men framför allt får de veta var de står i konkurrens med andra. Då vet de vad de behöver träna på när de kommer tillbaka till Singapore, säger Ben Ow.

Hur stort är innebandy i Singapore?

– Innebandy i Singapore växer och våra prestationer i tävlingar blir allt bättre. I VM för damer som avgjordes nyligen tog vi vår bästa placering någonsin men det finns mycket som kan göras på en nationell nivå. När vi kommer hit märks hur tekniska och skickliga spelarna är redan vid en ung ålder och vi behöver lära från skandinaviska länder för att utvecklas och kunna tävla på samma nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!