Hett derby inledde Storvretacupen

Storvretacupen inleddes med derby mellan Sirius och Storvreta i damklassen. Där blev Rafaella Sandström segerskytt för det blåsvarta laget.

Sirius firar segern mot Storvreta.

Sirius firar segern mot Storvreta.

Foto: Tobias Skagerström

Innebandy2019-12-27 13:15

Under fredagen inleddes Storvretacupen och en av de första matcherna i IFU Arena var derbyt mellan Storvreta och Sirius i damklassen.
Matchen bjöd på spänning och avgjordes i slutet då Rafaella Sandström sköt in 2–1 till Sirius från nära håll efter en snabb kontring.

– Det var kul att vinna och inleda med en seger, skönt med en bra start. Jag tycker inte att matchen var så bra utan lite seg. Men jag ville verkligen inte förlora och vi visade vilja när vi fick in bollen i slutet. Jag blev helt fri och fick bollen så det var bara att lägga in den, säger Rafaella Sandström.

Tidigare i matchen hade Sirius tagit ledningen i första perioden när Frida Wennberg sköt in bollen i högerkrysset från nära håll.  
Efter det jagade Storvreta kvittering och den kom i mitten av andra perioden innan Sandströms mål i slutminuterna blev avgörande efter 2x20 minuters spel.

– Det är kul att spela Storvretacupen, det är något som man gjort sedan man var liten och det är alltid roligt. Det blev lite extra kul att vinna mot Storvreta som är ett bra lag och vi hoppas fortsätta på samma sätt, säger Rafaella Sandström.

Storvretacupen spelas i hallar runtom i hela Uppsala över totalt åtta speldagar. 
I helgen fortsätter klasserna dam, herr, A-juniorer herr och dam (-99, -00), B-juniorer herr och dam (-01,-02), pojkar och flickor (-03,-04).
Sedan avgörs klasserna pojkar och flickor (-05,-06) samt pojkar och flickor (-07, -08, -09, -10 & yngre) i början av januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!