Hon missar en av höjdpunkterna

Hon var en av Sirius bästa spelare i fjol, så bra att mästarlaget Täby värvade henne. Men premiären slutade väldigt illa för Agnes Wiklund.

Agnes Wiklund (t h) i Siriuströjan förra säsongen. Nu skulle hon ha mött sitt gamla lag, men en hjärnskakning sätter stopp för allt spel på obestämd tid.

Agnes Wiklund (t h) i Siriuströjan förra säsongen. Nu skulle hon ha mött sitt gamla lag, men en hjärnskakning sätter stopp för allt spel på obestämd tid.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-09-27 16:20

Det var i förlustmatchen mot Karlstad som Wiklund fick en armbåge mot ansiktet/huvudet av Wilma Berggren, som sedan blev avstängd i två matcher. Wiklund blev liggande på planen ganska länge, men fullföljde matchen.

– Jag tänkte inte att det var så farligt. Jag fick inte ont eller så där smällen tog. Det var på höger sida av ansiktet, mot tinningen, säger Wiklund.

Det var först långt senare som hon fick problem. Stora problem.

– Igår (torsdag) skulle jag bara ta en promenad och det gick inte alls, säger hon.

Då hade en läkare konstaterat att det rörde sig om en hjärnskakning.

– Först tänkte jag att det här går snabbt, jag kände ju ingenting. Men så blev det bara värre och värre. Jag var och kollade när Sirius mötte Dalen men jag fick hålla för öronen hela tiden.

När UNT frågar om hon kan beskriva den matchen (Sirius–Dalen), om den var bra eller så, kommer det inget svar. Wiklund kunde helt enkelt inte ta in någon informationen av det hon såg på planen och än mindre analysera matchen.

Det som grämer henne mest är att hon missar söndagens match mot sina gamla klubbkompisar i Sirius. Hon trodde faktiskt ett tag att hon skulle kunna spela.

– Den matchen ska jag bara spela, tänkte jag. Men det går inte, det är omöjligt. Jag kan ju inte ens ta en promenad. Men jag ska i alla fall försöka åka dit (Wiklund bor kvar i Uppsala) och titta.

Wilma Berggren, den Karlstadspelare som delade ut armbågstacklingen, blev alltså avstängd i två matcher.

– Jag tyckte att det kändes som lite för få matcher. Det var en ful och hård smäll, säger Wiklund, som dock inte vill döma Berggren för hårt.

– Jag visste inte ens vem det var innan det här hände, och jag tror ju inte att det var medvetet gjort, men man är ändå ansvarig för det man gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!