Monstersviten som imponerar

21 raka segrar. I seriespel är det närmast omöjligt att rå på Storvreta i IFU Arena. "Det talar sitt tydliga språk", säger Victor Andersson inför Jönköping hemma.

Victor Andersson och Storvreta trivs att spela hemma i IFU Arena.

Victor Andersson och Storvreta trivs att spela hemma i IFU Arena.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-27 07:40

I fjolårets premiär föll Storvreta hemma mot Dalen med 10–6. Sedan dess har inget lag lyckats slå svenska mästarna i seriespel på deras hemmagolv. En imponerande segersvit. Det blev 15 raka vinster, varav 13 under ordinarie tid, under fjolårssäsongen och nu har man inletts denna säsong med sex raka vinster varav fem av dessa är fullpoängare.

– Det är skönt att spela hemma och slippa allt skit vad det innebär med att spela borta i trötta hallar utan publik, säger Victor Andersson.

Nu är det inte så att Storvreta förlorar särskilt ofta över lag men när det sker så sker det borta.

– Det är svårt när inte inramningen finns där. Sedan sätter vi alltid en prestige i att vilja spela bra hemma och många lag har respekt när det möter oss här, säger Andersson.

Andersson är som en klocka när det gäller poängproduktion. De tre senaste säsongerna har han fått ihop 23, 23 respektive 22 poäng i superligan. I år är han på väg mot något bättre. Han är redan uppe i sex mål och åtta assist.

– Jag har aldrig haft en så bra start, jag brukar ju alltid formtoppa mot slutet. Jag har börjat jobba som lärare och det tar mycket tid men jag har lyckats lägga bort det när jag tränar och spelar. Det har varit bra poängmässigt och hur jag tycker att jag spelar i min formation. 

– Nu har jag säkert jinxat sönder mig.

Fotnot: I kvartsfinalen i våras föll Storvreta i förlängning i en match mot Dalen.

Matchdags

Storvreta–Jönköping

Superligan

IFU Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!