Publikfest i första innebandyderbyt

Säsongens första innebandyderby i Ifu Arena och det väntas bli en publikfest. "Det skulle förvåna mig mycket om det inte blir över 2 000 åskådare."

Festligt och fullsatt i ett tidigare derby mellan rödklädda Storvreta och Sirius. På fredagen är det Sirius som har hemmamatch och man räknar med minst 2 000 åskådare.

Festligt och fullsatt i ett tidigare derby mellan rödklädda Storvreta och Sirius. På fredagen är det Sirius som har hemmamatch och man räknar med minst 2 000 åskådare.

Foto: Staffan Claesson/arkiv

Innebandy2019-09-26 19:00

Sirius är hemmalag och enligt Niklas Wallén, som är försäljnings- och marknadsansvarig i Sirius innebandy, hade man på torsdagseftermiddagen sålt runt 1 500 biljetter till matchen, som börjar klockan sju på fredagskvällen.

– Vi brukar sälja mycket biljetter direkt i dörren innan matcherna. I kvartsfinalerna i våras sålde vi ungefär 400 platser vid insläppen. Det skulle förvåna mig mycket om det inte blir över 2 000, säger Wallén.

Även på läktarplats brukar mästarlaget Storvreta vara bäst, både klackmässigt och räknat i antal åskådare. I Sirius finns det dock en dold resurs om vi talar om kampen på läktaren: Västra Sidan, Sirius supporterklubb.

– Det skulle vara jättekul om vi fick stöd från Västra Sidan, säger Niklas Wallén.

Men någon organiserad klack från Västra Sidan blir det inte i fredagens derby.

– Vi har inget sådant planerat, säger Hannes Lind Skogsberg, ordförande i Västra Sidan, som gick en hopplös kamp på läktaren i onsdags när Sirius mötte Hammarby på Studenternas.

Precis som för många andra storklubbar som har många sektioner kommer den yngsta sporten i kläm. Det är fotboll som gäller, och i Sirius fall även bandy. Intresset för innebandy är ljumt bland medlemmarna i supportergruppen.

– Det hade varit roligt med en klack i Ifu Arena, men jag kan inte göra annat än rekommendera medlemmarna att gå och stödja Sirius, säger Lind Skogsberg.

Någon punktinsats blir det alltså inte av Västra Sidan – den här gången.

– Det hade varit jättekul att spöa Storvreta i läktarmatchen, säger Lind Skogsberg, som välkomnar innebandysupportrarna till Västra Sidan om de vill ha stöd eller hjälp att starta upp någonting.

För Sirius innebandy betyder ändå fredagens derby sköna slantar in i klubbkassen. 

– Generellt är vi ganska konservativa när vi budgeterar för publikintäkter. Blir det 1 700 eller 1 800 så har vi nått upp till det som vi kalkylerat med. Det är betydelsefullt för oss om det kommer mycket folk, men vi står inte och faller med de här matcherna, säger Peter Tornberg, ordförande i Sirius innebandy.

Sirius har inte samma tryck på sin ekonomi som Storvreta har just nu.

– Men det gäller att alltid vara fokuserad för att hålla ekonomin i balans, men någon oro känner vi inte. Men vi badar inte i pengar, säger Tornberg.

Matchdags

Sirius-Storvreta

Superligan

Ifu Arena 19.00

Storvretas supportrar under en derbymatch mot Sirius i Ifu Arena.
Storvretas supportrar under en derbymatch mot Sirius i Ifu Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!