Så ska Sirius vända tunga trenden

Sirius låste in sig efter den tuffa förlusten mot Visby. Nu hoppas blåsvart att det ska vända i matchen mot Helsingborg.

David Ahlmark hoppas på trendbrott.

David Ahlmark hoppas på trendbrott.

Foto: Håkan Lundh/UNT-arkiv

Innebandy2019-11-24 08:00

Sirius föll tungt mot Visby med 4–3 hemma i IFU Arena i torsdags. Efter matchen låste laget in sig i omklädningsrummet för att prata igenom situationen. 

– Jag tycker att vi har haft ett relativt bra snack sedan dess. Vi har försökt skruva på saker som vi tror blir bra för oss. Jag är förväntansfull även om Helsingborg är en riktigt tuff uppgift, säger tränaren David Ahlmark.

Vad ska ni skruva på?

– Ja… vi gör för lite mål och släpper in för många. Det är det enkla, men jag tror att det handlar om lite grundfilosofi i spelet. Det är inte så att det blir några jätteändringar.

Sirius ligger näst sist i tabellen inför omgången medan Helsingborg har den sista slutspelsplatsen. Åtta poäng skiljer lagen åt.

– Självförtroendet är inte bra, men moralen tycker jag är fortsatt bra. Det finns en glöd på träningarna i killarna och vi behöver bara få lite stäm och hitta rätt i spelet så tror jag att det kommer lossna, säger Ahlmark.

Vad kan du göra som tränare?

– Nummer ett är att avdramatisera varje match så det inte känns som ett ok. Sedan måste jag hjälpa till så vi hittar rätt rent taktiskt så klart, men det är något vi gemensamt som lag behöver ta oss ur, säger Ahlmark. 

Sirius kommer till spel med samma lag som mot Visby och Ahlmark berättar att det kommer att ske några skiften i formationerna. Filip Eriksson saknas fortsatt från spel. 

Matchdags

Helsingborg–Sirius

15.30, Helsingborg Arena

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!