Storstryk för Sirius i Jönköping

Det blev en tung resa till Jönköping för Sirius. Hemmalaget vann med mycket klara 9-3.

Sirius tvingades spela utan stjärnan och lagkaptenen Klara Molin som var sjuk.

Sirius tvingades spela utan stjärnan och lagkaptenen Klara Molin som var sjuk.

Foto: Pontus Stark

Innebandy2019-11-02 17:57

Det blev lite negativt för Sirius redan innan matchen, då stjärnan Klara Molin tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. När matchen blåstes igång tog det bara 23 sekunder för Jönköping att ta ledningen. Sirius vände till 2-1 ganska snabbt - innan Jönköping vände igen i en svängig förstaperiod. 
Och det här med att inleda perioderna svagt fortsatte för Sirius. Samma visa i mittperioden, och i den tredje perioden. Jönköping hade också en femmålsskytt i matchen i Ellen Svensson, som låg bakom mycket hos hemmalaget. Smålandslaget gick till slut fram till klara 9-3 och vara nära att göra tvåsiffrigt i slutet. Siriuscoachen Mårten Pederson var inte särskilt nöjd efteråt. 
– Vi slarvade lite mycket och gör individuella misstag och drar på oss utvisningar. Framförallt är vi inte med i början av perioderna. Det är rent slarv tyvärr. Första perioden är ganska bra från vår sida, förutom de individuella misstag som vi gör, säger han. 
Och det här spelet håller inte om laget ska uppnå sin målsättning. 
– Ska vi dit vi vill, så ska vi vinna sådana här matcher. Annars får vi fundera på något helt annat. Vi får prata ihop oss om vad vi vill med den här säsongen. Oavsett om Klara är med eller inte så ska vi vinna en sådan här match. Vi får analysera vad det är som händer, säger Pederson vidare. 

Matchfakta

Jönköping - Sirius 9-3
Målen Sirius: 1-1 (3.55) Sofie Paulsson (Maja Brodin), 1-2 (7.59) Jonna Vuontisvaara (Matilda Nilsson), 7-3 (47.57) Sofie Paulsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!