Nu, med tre omgångar kvar att spela, krävs ett smärre mirakel för att laget ska ta sig till det där första historiska slutspelet. ”Chansen är mikroskopisk” sade också Siriustränaren Lars Jedheim när jag talade med honom i telefon i går. Så sant. För att lagets nuvarande tiondeplats ska förvandlas till en åttondeplats på de tre återstående omgångarna krävs först och främst seger i dag mot seriesjuan Falun, sedan ytterligare två segrar, mot bottenlagen Mullsjö och Balrog på bortaplan. Lägg till det att Helsingborg, för närvarande på nionde plats, måste förlora en av sina tre återstående matcher, exempelvis mot seriesegrarna Warberg borta. Sedan är det endera Falun eller Linköping som får bli räddningsplanka åt blåsvart om det ska bli slutspel.

Låt oss säga att Sirius vinner rubbet som är kvar och att Helsingborg förlorar den där matchen mot Warberg. Då ”räcker det” att Falun förlorar avslutningen mot Linköping ... eller att Linköping förlorar först mot AIK på bortaplan och sedan mot Falun i sista matchen. Då skriver Sirius också historia och är i slutspel. Känns det här realistiskt? Döm själva, men för Siriustränaren Lars Jedheim gäller det nu att få sitt manskap att gripa halmstrået och verkligen tro att slutspelschansen fortfarande finns kvar. ”Det vi kan koncentrera oss på är att vinna våra återstående matcher. Så länge vi har chansen ska vi kriga” sade Jedheim.

Sirius har ett tungt avbräck i dagens match då lagkaptenen Erik Svenson är avstängd. Han ersätts av Gustav Eriksson. I övrigt mönstrar tränare Jedheim ordinarie lag och kommer att gå runt på tre femmor.