Det var inte länge sedan Storvreta var nere  under slutspelsstrecket. Men laget har vaknat och mot Kais Mora kom femte segern på de sex senaste matcherna. Storvreta hakar på i toppstriden och har nu bara fyra poäng upp till AIK på tredjeplats.
– Det känns som att vi är på gång och i dag är vi vassa, säger Jakob Drews efter 13–5-segern.

Med knappt tre minuter spelade av matchen gav snart 20-årige Drews Storvreta ledningen med sitt första superligamål någonsin. Drews bildade för andra matchen i rad andrakedja med Fredrik Holtz och Joel Kanebjörk.
– Holtz klev runt mål och spelade in framför och då var det bara att sätta dit klubban, säger Drews, som behöll målbollen efteråt.
– Den ska jag absolut spara.

Sju minuter senare var Drews i farten igen, den här gången som framspelare. Drews hittade fram till Fredrik Holtz 3–1. Målet kom bara 13 sekunder efter Moras reducering på frislag.
– Det känns bra att man får chansen, och jag trivs verkligen med Holtz och Joel. Vi hittar varandra. Jag tyckte det gick bra mot Täby senast också, men i dag kom målen, säger Jakob Drews.

Tränaren Jonas Pettersson var nöjd, så klart.
– Jakob har varit riktigt bra de två senaste matcherna. Han är ett energiknippe och har ett bra spelsinne. Dessutom gnällde han inte trots att han var bänkad mycket i början av säsongen och han ger alltid allt.

Har ni hittat er andrafemma nu?
– Vi får se ...

Jakob Drews går ett steg längre.
– Det vore onödigt att splittra oss nu när det går bra.

Efter första periodens 3–1-ledning rann det bara i väg för Storvreta. Mattias Samuelsson stänkte dit 4–1 när Mora precis blivit fulltaligt och i anfallet därpå var det svängdörrar i hemmaförsvaret och Hannes Öhman frispelade Henrik Stenberg. 5–1 blev hela 9–2 innan den andra perioden var över. 8–2 (Holtz) och 9–2 (Öhman) kom i numerärt överläge sedan Mora åkt på en hårt dömd dubbelutvisning efter 16.44.

Jonas Pettersson var framför allt nöjd spelet i den andra perioden. En period som Storvreta vann med 6–1 efter att ha gjort sex mål på 13 skott.
– Vi hade bra energi med oss i den andra perioden jag är fantastiskt nöjd med hur vi genomförde den. Vi kände inte att det var avslaget, utan vi agerade proffsigt och körde på.

Avslaget blev det dock i den tredje perioden där Kais Mora tilläts göra matchens sista tre mål.