- Jag blev matchens lirare och visade att jag hör hemma i förstakedjan, säger Holtz.
Fredrik Holtz visade att släkten är värst när han gjorde sin första match mot sin förra klubb efter flytten till Storvreta. Innan tillställningen blåstes igång hyllades han med stående ovationer och en pokal som tack för tre fina år. Anfallaren, som bildade kedja med Mika Kohonen och Henrik Stenberg, svarade med att sänka sina gamla kompisar med två mål redan i den första perioden.
- Publikens mottagande värmde. Jag hade några bra säsonger här, och det var därför, av respekt, som jag inte jublade efter målen, säger Fredrik Holtz. 

Storvreta inledde matchen i ett rasande tempo. Hemmalaget hängde inte alls med i svängarna, och efter 2.30 gav Mattias Samuelsson sitt lag ledningen. Nio minuter senare var det dags för Fredrik Holtz att presentera sig. Efter en fin passning av Hannes Öhman satt bollen otagbart bakom Mullsjös målvakt. Och bara tre minuter senare var det dags igen. Den här gången serverade Henrik Stenberg Holtz, som tackade för passningen genom att sätta 3-0 i krysset.
- Det här är min roligaste vecka sedan jag kom till Storvreta. Jag gjorde två mål, och blev matchens lirare. Jag visade att jag hör hemma i förstakedjan, säger han.

I den andra perioden bevakade Storvreta sin ledning på ett föredömligt sätt. Mullsjö hade stora problem att komma till avslut. Och efter tolv minuter ökade Jesper Berggren på siffrorna till 4-0. Då såg matchen ut att vara avgjord.
- Det kändes bra där. Vi spelade bra, speciellt i den första perioden, säger Holtz.

Artikelbild

| Fredrik Holtz och Mika Kohonen.

I den sista perioden släppte Mullsjö på tyglarna och satsade allt framåt. Det gav utdelning direkt när Adam Fransson reducerade till 1-4. Men hemmalagets glädje kom av sig när Mattias Samuelsson gjorde en lång rush längs högerkanten innan han placerade in Storvretas femte mål.
- Han är världens bäste back. Och vi har världens bäste forward i Mika Kohonen. Vi vet att vi är ett bra lag, säger Holtz, som flyttades ner i andrakedjan när matchen såg ut att vara avgjord.

Då släpptes Mullsjö in i matchen. Laget gjorde två mål, och Storvretas spelare såg skärrade ut. Mullsjö var riktigt på gång, och plockade ut sin målvakt i jakt på en poäng. Då klev Mika Kohonen fram och bjöd på ett dribbelnummer av hög klass innan han satte 3-6 i tom bur. Med två minuter kvar gjorde Mullsjö 4-6, men närmare än så kom inte hemmalaget.