Storvreta flyger till Riga tidigt på tisdagsmorgonen för vidare färd med buss till Valmiera, tio mil nordost om huvudstaden, och Vidzeme Olympic Center där matcherna spelas. Svenska mästarna möter i gruppen mästarna från Estland (Augur), Tjeckien (Vitkovice) och Schweiz (Wiler-Ersigen). De sistnämnda står för motståndet i kvällens premiär och blir en tuff uppgift. Schweiz är en stark innebandynation både klubb- och landslagsmässigt, så räkna med att Uppsalalaget kan få det jobbigt. Det känns som en tidig gruppfinal. Storvretatränaren Thomas Brottman håller med:
- Det blir som en liten semifinal direkt, säger han.

I Wiler spelar svenska landslagsspelaren Henrik Quist och Sverigebekanta bröderna Mathias och Christoph Hofbauer.
- De vill spela gammal klassiskt 80-tals-man-man. De vill pressa på förstapassningen och vill ha mycket boll, men tycker inte om att springa och jaga så mycket, säger Brottman.
- De har i alla fall tidigare haft tio killar som spelar i landslaget och är ett tungt lag att möta, fyller Kohonen i.

Är ni favoriter i turneringen?
- Vi är ju svenska mästare och det är väl vi och SSV (regerande mästare från Finland) och Wiler-Ersigen som på förhand är lite bättre än de andra. Men förhand är förhand och matcherna ska spelas, det såg vi i fredags, säger Mika Kohonen.

Har förlusten mot Sirius stört uppladdningen?
- (skratt) Nej, nej. Så länge som jag har spelat innebandy har det inte funnits något lag som vunnit alla matcher. Jag tycker att som helhet gjorde vi vår bästa match hittills och skapade tillräckligt för att vinna. Men man räknar målen och de vann med 4-1. Men denna vecka spelar vi om en pokal och det är lite större, säger Kohonen.

Brottman håller med Kohonen att det, trots förlusten i derbyt, fanns en hel del att glädjas åt.
- Det ser rätt bra ut. Vi har en uppåtgående trend sedan jag kom. Vi började dåligt, men har blivit bättre och bättre. Vi ser det som att vi gjorde vår bästa match hittills, men samtidigt är det något som ska ligga och gnaga i bakhuvudet och visst är jag den förste att erkänna att jag hatar att förlora, säger Storvretatränaren

Storvreta kan åka med bästa tänkbara lag. Före gårdagsträningen fanns i alla fall inga rapporter, enligt Brottman, om skador eller sjukdomar. Medan Brottman höll i måndagens träning var tränarkollegan Jonas Pettersson redan på plats i Lettland för att representera på diverse möten inför turneringen.