Två raka segrar hade givit Storvreta hopp om framtiden och självförtroendet tillbaka. I Idrottens Hus i Helsingborg red man vidare på den goda känslan i den första perioden och gick upp i en 3–0-ledning efter bra spel. De tre målen kom i rask takt under periodens första halva. 0-1 (13.29), Staffan Jacobson sköt hårt från distans efter att Fredrik Holtz lagt upp. 0- 2 (17.39), i power play spelade Kohonen i sidled och den här gången var det Mattias Samuelsson som fick på en bra träff. 0-3 (19.16) ,Victor Andersson hittade in till Joel Kanebjörk som i sin tur hittade nätet. Tre mål på mindre en sex minuter och det såg ut som det gamla Storvreta. Mästarlaget Storvreta. Men sedan hände något.
- Vi gjorde en stabil förstaperiod, men sedan släppte vi ju onödigt in ett mål i sista bytet, säger Kohonen och syftar på Mattias Helgessons 1-3 efter 19.41.

Hemmalaget fick energi av den sena reduceringen och det var början på vändningen. 2-3 kom i början av den andra - när Storvreta hade power play! Mittperioden var Storvretas sämsta och att även 3-3 kom var helt i sin ordning. Gästerna var allt som oftast tvåa på bollen och gick inte in i närkamperna på samma sätt som hemmalaget.
- Det gick lite som i de där tysta svartvita filmerna, säger Kohonen och syftar på stumfilmer.

I den tredje blev Storvreta åter mållöst och istället var det två läckra avslut som avgjorde till hemmalagets fördel. Först 4-3 i krysset av Santtu Manner, när Henrik Stenberg satt utvisad, och senare 5-3 via en Zorrofint av Daniel Johnsson.
- De senaste två tre veckorna har det känts som gamla Storvreta, då har vi spelat som vi ska spela. Men den här matchen och början på säsongen är inte bra. Jag saknar passion och vilja, säger Kohonen.

Att målvakten Viktor Klintsten - med all rätt - blev matchens bästa Storvretaspelare säger en del om att Storvreta fortfarande har en hel del att jobba på. I fjol förlorade laget fyra matcher på hela säsongen. Nu har laget redan förlorat fem matcher. Dessutom parkerar man först på tionde plats i tabellen.
- Vi ligger precis där vi förtjänar. Allt annat som sägs är hyckleri, säger Kohonen.