Det var redan på eftermiddagen inför torsdagens bortamatch mot Helsingborg som Mika Kohonen började känna av sina magbesvär.
– Jag blev dålig direkt efter lunchen på väg ner och fick springa på toaletten både före och under matchen. Men nu känns det bättre, säger Mika Kohonen, som dock inte tränade med Storvreta på lördagen.
– Det är bättre att spara krafterna till matchen, säger Kohonen.
Och så är det nog – för Mika Kohonen är minst sagt viktig för Storvreta. Trots lagets kräftgång i tabellen ligger den finske landslagsstjärnan tvåa i superligans poängliga, med 23 poäng (6 mål, 17 assists). Det betyder att Kohonen har varit inblandad i nästan hälften av Storvretas mål så här långt.
Men det är en klen tröst när laget parkerar på en tiondeplats.

Är du orolig över läget?
– Orolig är fel ord. Men jag vill att vi ska börja se ut som ett lag som vill saker. Det finns mycket mer att ge på varje boll och i varje närkamp. När vi gör de saker vi ska i 60 minuter så vinner vi matcherna, säger Mika Kohonen.

Om Storvreta är den stora negativa överraskningen så är dagens motståndare en av de mer positiva. Umeå City, som gör sin tredje raka säsong i högsta serien, ligger just nu femma.
– Senast ledde de med 4–1 mot AIK (till slut blev det förlust 6–8, red:s anm) och det kommer bli en jättetät match, säger Storvretas tränare Jonas Pettersson.
Trots att det skiljer fem placeringar i tabellen så passerar Storvreta Umeå City om det blir seger med tre mål eller mer. Så jämnt är det just nu i mittenskiktet av superligan.
– Det kommer bli stenhårt vilka lag som tar sig till slutspel, och vi måste kriga i varje match, säger Jonas Pettersson och fortsätter:
– Det är klart att vi hade räknat med att gå bättre så här långt. Om vi förlorar i morgon så känns det inte bra, men vinner vi så är vi ändå med.