Feststämningen var sannerligen på topp i Fyrishov. Och tacka för det. Hemmafavoriterna vann även den tredje semifinalmatchen och är nu efter sex raka slutspelssegrar klart för final. I år igen.
– Publiken bär ju fram oss, säger coachen Thomas Brottman, som mitt i all glädje tyckte det var lite jobbigt att spelet inte satt till hundra procent.
Men vad gjorde väl det en sån här kväll.
– Det är skönt. Det är mycket grus som försvunnit från hjärtat nu, säger Brottman och låter tagen.
Han har just insett att han är klar för sin första final som tränare.
– Synd bara att det inte avgörs i Globen nu när man väl är i final, men det här är skitstort. Det är bara att tacka grabbarna, säger han.

Fredrik Holtz var en av hjältarna på måndagskvällen. Holtz gjorde två mål och två assist i 8–3-segern. Han gör sin andra säsong i klubben och har nu chansen att ta sitt andra raka guld. Dessutom har han en Europacuptitel i bagaget. Snacka om bra utdelning.
– Jag kom hit för att spela med de stora stjärnorna och för att vinna medaljer och titlar, säger Holtz, som trots att han och hans femma låg bakom inte mindre än fyra mål i gårdagens match passar på att hylla förstafemman och målvakten Viktor Klintsten, som återigen storspelade mellan stolparna.
– Förstalinan har ju dominerat totalt och keepern längst bak är ju helt sjukt bra. När vi i andra och även tredjelinan får till det är det som att vi är ostoppbara, säger Holtz.

Pixbo gjorde ett tappert försök att få till en fjärde match i Göteborg på torsdag och kunde under första kvarten utnyttja två hemmamisstag till att gå upp till 0–2. Det kanske var det som behövdes. Plötsligt vaknade hemmalaget och bjöd på en målexplosion.

Artikelbild

| innebandy Storvreta Jesper Berggren sedan han givit Storvreta ledningen med 3-2.

17.58: 1–2 Fredrik Holtz slår in bollen halvliggandes i luften i ett flygande anfall.
18.48: 2–2 Henrik Stenberg gjorde ett fantastiskt jobb, spelade upp till Jesper Berggren som släppte ut bollen till Mika Kohonen som klippte in bollen.

Två mål på 50 sekunder (!) alltså. Men det var inte slut där.

19.57: När tiden såg ut att rinna iväg till periodpaus dundrade Jesper Berggren in 3–2 i krysset.

Storvreta kom ut med samma målhunger i den andra perioden.

Artikelbild

| Storvretas lagkapten, världens bäste Mika Kohonen.

1.55: 4–2 Fredrik Holtz får bollen på silverfat av Kim Johansson och gör inget misstag. Holtz var snabb på att bjuda tillbaka. När Johansson klippte in 5–2 stod klockan på 2.01. Ja, ni läste rätt. Bara sekunder mellan målen alltså! Sedan var Pixbo ett slaget lag.

Efter att det inledande segerjublet lagt sig hann Hannes Öhman ändå att titta lite nyktert på läget. Finalplatsen är klar – men inte guldet.
– Vi har en match kvar, det får vi inte glömma. Men det som är så jävla skönt är att alla vet hur skönt det är att vinna, säger han.