Tobias Steineck var stor matchhjälte i det förra derbyt som Sirius vann. Trots att Mikael Karlsson stått de flesta matcherna på vägen till gårdagens match valde Jedheim att återigen testa Steineck. Ett test som slutade i målvaktsbyte efter en period.
– Det var mitt beslut, han fick ingen jättebra start direkt, kommenterar Jedheim.

Ersättaren Mikael Karlsson släppte nästan direkt in ett mål från Jesper Berggren men efter det spikade Karlsson igen och gav Sirius en chans att komma i kapp.

– Jag fick en halvtaskig start, men samtidigt tror jag att vi hade behövt en bättre start i matchen för att ha en chans över huvud taget., säger Karlsson och får medhåll från Jedheim:
– Vi förlorade matchen i första perioden. Sen kommer ”Micke” in och gör det jättebra, särskilt på Öhmans avslut.
Läget Jedheim pratar om kom i den andra perioden när Henrik Stenberg och Hannes Öhman kom fria med Karlsson. Stenberg passade Öhman men Karlsson gjorde en fantomräddning.
– Egentligen var det inte så svårt, jag såg bollen hela tiden.

Hur var det att bli petad?
– Vi hade pratat om det innan så jag tycker att det var rätt beslut. ”Tobbe” var ju bra i förra derbyt samtidigt som jag kände mig lite sliten och kanske inte hade min bästa dag mot Helsingborg senast.

Trots upphämtning till 6–4 av Sirius lyckades inte de blåsvarta vända.
– Vi fick en lätt utvisning mot oss och då var det svårt. Men nu är vi väl lika bra eftersom vi vunnit ett derby var. Vi får försöka vinna båda nästa säsong, avslutar Karlsson.