Att vara elitlag i Uppsala med Fyrishov som hemmaarena kan ha sina nackdelar. Det har Sirius bittert fått erfara den senaste tiden. Storvretacupen har ”snott” Sirius ordinarie träningstider under en lång tid och när inga andra hallar i Uppsala heller funnits lediga har Sirius tvingats åka ut till Rasbo.
– Cupen har tagit alla träningstider. I två och en halv vecka har vi nu tränat i Rasbo. Det har väl varit helt okej även om vi har fått lite konstiga tider. Vi har tränat fram till 22.00 vissa kvällar och det har väl varit halvbra om man säger så, säger Jedheim.

Inte heller har Sirius lyckats få så många träningstillfällen man har velat. Kvällens match mot Umeå skulle egentligen ha spelats i morgon söndag, men återigen har andra evenemang i Fyrishov stoppat Sirius.
– I det fallet får vi nog skylla på Fyrishov som hade bokat in något annat då, säger Siriustränaren.
I stället blev man hänvisade till spel i kväll – klockan 19.00! Inte optimalt en lördagkväll och Jedheim kan inte hålla sig ifrån att vara ironisk.
– Det är ju en perfekt tid för att inte dra någon publik. Men det är tyvärr den verklighet vi lever i, säger han.

I veckan har Sirius dessutom störts av förkylningar i truppen, men man hoppas att de flesta ska kunna vara med trots allt.
– Störst frågetecken är det för ”Junior” (Johan Eriksson den yngre), säger Jedheim.

Sirius vände 0–5 till seger med 8–7 i förlängningen mot Balrog i senaste matchen. Mot Umeå, som skuggar i tabellen, lär de inte ha råd att vara lika frikostiga i inledningen. En seger vid ordinarie tid skulle innebära en sjätteplats. En förlust en elfte. Vill Sirius lyfta i tabellen är en seger mot Umeå av största vikt.
– Vi måste ha fokus från start och även genom hela matchen. Borta mot Umeå blev det ju 0–5 i den andra perioden, säger Jedheim, som alltså vill se sitt lag mer stabilt framöver.

Tre raka segrar är dock ett bra kvitto på att formen finns där.