Tobias Steinecks insats i målet var en stor bidragande orsak när Sirius chockade Fyrishov genom att besegra ”storebror” med 4-1. 17-åringen, som spelade från start i superligan för första gången, motade 28 av 29 skott.
- Det är helt otroligt. Jag är supernöjd med min insats, det kunde inte gått så mycket bättre, säger Steineck.
Det var hans första derby, förstås, och han var förvånad att han över huvud taget fick chansen i stället för Mikael Karlsson.
- Jag blev lite förvånad. Det är liksom ingen vanlig match och Micke är ingen dålig målvaktskonkurrent, säger Steineck.
Fler hyllade målvaktsdebutanden.
- Han har varit bra på försäsongen och jag är inte förvånad, säger tränaren Lars Jedheim.
- Det underlättar att försvara sig när man har en målvakt som är hur bra som helst, säger Billy Nilsson. 

Storvreta var det bollförande laget under större delen av matchen, men skapade förvånandsvärt får klara målchanser. Sirius fick dessutom en drömstart med straffmål redan efter 6.45. Viktor Klintsten vräkte ner Johan Widh framför målet, Sirius fick frislag och Kohonen täckte ståendes i målområdet. Billy Nilsson var säker och grundlurade Klintsten med en läcker lobb när Storvretamålvakten försöker gå tidigt. Och när Jonas Berggren stänkte dit 2-0 i box play i slutet av den andra perioden undrade nog många vad som höll på att hända.
Tobias Steineck:
- Vi var jämna och stabila medan Storvreta var lite upp och ner hela tiden. Men det är så här vi spelat, vi har ett jämnt lag med tre bra femmor, säger målvakten, och får medhåll av Billy Nilsson.
- Vår defensiv är bra i alla femmor och vi har matchvinnare överallt, säger Nilsson.
Gävleförvärvet klev själv fram två gånger om. 1.55 in i tredje perioden vräkte han in 3-0.
- Jag fick ett pass från Johan ”Junior” Eriksson bakom mål och försökte lägga över den i hooken framför mål så snabbt som möjligt. Jag har gjort det förut.

3-0 var siffror i överkant med tanke på bollinnehavet, men skillnaden lagen emellen handlade om försvarsspelet. Sirius matchade sin andrafemma, med Patrik Strandh & co, mot Storvretas superfemma medan Erik Svenson-linan matchades mot Storvretas tredje. Ett genidrag.
- Vi får hyfsat bra koll på deras förstafemma och får man det har man i stort sett koll på 90 procent av deras lag, säger tränare Lars Jedheim, som är förvånad att inte fler lag går in för att radera den superfemman mer.
- Det är konstigt tycker jag, att ingen mer tänker som vi, säger han.

Artikelbild

| Innebandyderby i Fyrishov.

Mattias Samuelsson reducerade till 3-1 8.39 in i tredje perioden, men närmare än så kom aldrig Storvreta. I stället punkterade Johan ”den äldre” Eriksson med ett distinkt avslut mitt framför mål.