Det svängde både en och två gånger när Sirius tog emot Pixbo hemma i Fyrishov. Hemmapubliken hade knappt hunnit bänka sig innan Sirius inledde matchen med en makalös målexplosion:
* 1–0 efter 1.39 – backskott från Jesper Johansson i power play.
* 2–0 efter 2.54 – Billy Nilsson kom fram på vänsterkanten och sköt i bortre.
* 3–0 efter 3.44 – Johan ”Sr” Eriksson rakade in returen från ett Nilsson-skott.
– Vi hade bestämt oss för att gå in och skjuta mycket. Och allt gick med oss – det var en riktigt bra start, säger Billy Nilsson.

Ja, kanske till och med för bra. För efter att Sirius hade firat 3–0-målet vilt så var det som att de blåsvarta lutade sig tillbaka och trodde att matchen redan var vunnen.
Det var den inte.
När första perioden var över hade Pixbo kommit tillbaka till 3–3.
– Efter att de gjorde sitt första mål var det som att vi bara glodde och väntade på vad de skulle göra. De slängde in bollarna framför mål och vi gjorde inte riktigt jobbet, säger Billy Nilsson.

Sirius fortsatte om möjligt ännu svagare i andra perioden. Sanningen är att laget skapade mer på matchens första fyra minuter än på de 36 minuter som följde därefter. Pixbo kunde logiskt ta ledningen med 4–3 i mittperioden.
– Det var tur för oss att vi bara släppte ett mål i andra perioden, säger Billy Nilsson.
Och det fortsatte att se mörkt ut för Sirius långt in i den tredje och sista perioden. Men till slut kom en ny urladdning – med tre mål på matchens sista sju minuter:
* 4–4 efter 13.13 – lågt skott i bortre av Johan ”Jr” Eriksson.
– Vi spelade ganska krampaktigt fram till det målet. Det var förlösande, efter det vågade vi ta lite fler initiativ igen, säger Siriustränaren Lars Jedheim.
* 5–4 efter 17.11 – Billy Nilsson från vänsterläge i power play. Ett power play som Sirius fick tack vare en onödig – och för all del billig – utvisning på Pixbostjärnan Daniel Calebsson.
– Det var riktigt skönt att få stänka dit den, säger matchvinnare Nilsson.
* 6–4 efter 19.48 – då Erik Svenson kunde sno åt sig bollen och avgöra i tom kasse.
– De här poängen kan bli avgörande för om det blir slutspel eller inte, säger Billy Nilsson.

Det enda som grumlade segerglädjen en aning var att Patrik Strandh fick utgå med en sträckning i baksidan av låret. Han lär knappast kunna spela mot Warberg på söndag.
– Är det en riktig sträckning så blir han väl borta ett par veckor, säger Lars Jedheim.