Det stod 9–1 på resultattavlan och det vara bara ett fåtal minuter kvar när Henrik Stenberg provade lyckan för sin specialare. Han fick bollen till vänster om målet av Mattias Helgesson, tog upp den på bladet och sedan vinklade han i luften in den runt Christer Rönnmark, tidigare Storvreta, i Norges mål.
– Man hamnar ofta bakom mållinjen och målvakten brukar då komma ut med benen så då är det svårt att komma till avslut. Roligt att den funkar när jag har tränat mycket på den, säger Stenberg, som inte kan dra sig till minnes att han testat den på match.
– Kanske när jag var liten i så fall, säger han.

Stenberg blev tvåmålsskytt
i matchen, men hans första, som betydde 2–0, var en betydligt enklare sak.
– Det var bara att lägga in den, säger han.
Sverige gjorde ingen bra förstaperiod. Norges enda mål kom på straff, en läcker sådan, men de rödklädda hade två riktigt kvalificerade chanser som borde ha resulterat i mål om det inte varit för att Patrik Jansson bjudit på fenomenala räddningar.
Efter den första perioden var det bara ett lag på banan. Sverige körde fullständigt över Norge och hade inga som helst problem att kvittera ut semifinalbiljetten till i kväll mot Schweiz, vilket blir en semifinalrepris sedan VM i Prag för två år sedan.

Stenbergs klubbkompis
Joel Kanebjörk började på bänken, men kom in och blev målskytt han också. Hans 9–1 kom till på en sidledspassning från David Gillek. Kanebjörk nöp till direkt och bollen gick över Rönnmarks ben.
– Jag var skitsugen. Det var inga konstigheter alls, men det är lite speciellt att komma in, man har ingen matchpuls, säger Kanebjörk som nu delar andraplatsen med Henrik Stenberg i VM:s totala poängliga på nio mål och sju assist.
Bara Mathias Hofbauer i kvällens semifinalmotståndare är värre. Hofbauer har gjort 10+7.
I Prag hade Sverige stora problem med Schweiz och tog sig till final först efter förlängning.

Finns det någon oro inför Schweiz-matchen?
– Nej, jag är aldrig orolig med landslaget. Vi är så pass bra känns det som, säger Stenberg.

Vad kan stopper i den här turneringen?
– Det är bara vi själva, säger Kanebjörk.

Hur nära max var ni i den här matchen?

– Vi har några bitar kvar. I alla fall inledningsvis måste vi upp i intensitet, säger Kanebjörk.