Efter 14–3 i sexpoängsmatchen borta mot Falun konstaterade Storvretatränaren Jonas Pettersson:
– De två första perioderna var kanske det sämsta vi har gjort på lång tid.
Uttalandet kan förstås låta märkligt. Men Jonas Pettersson har en poäng.
Storvreta vann visserligen första perioden med 3–1, efter att ha fått en drömstart med mål av Kim Johansson redan efter 1.52. Men faktum är att Storvreta då hade det där lilla flytet som lag i medgång ofta har – Falun prickade både ribban och stolpen i första perioden.
– Har man det go som vi har i laget just nu så blir det ofta stolpe in för oss, och stolpe ut för motståndarna, säger Jonas Pettersson.

Inte heller i andra perioden var Jonas Pettersson nöjd med vad han såg. Storvreta avlossade bara fyra skott mot Falunmålet – men gjorde ändå tre mål även i mittperioden. Bland annat kom 4–1 efter att Joakim Olsson stressat fram ett misstag i Falunförsvaret och serverat kedjekompisen Fredrik Holtz.
– En eloge till Joakim Olsson, med sitt slit visade han lite vägen för oss i de två första perioderna, säger Jonas Pettersson.
Och vägen bar mot en riktig målorgie – som inleddes direkt i slutperioden.
Målkungen Henrik Stenberg skickade in både 7–3 och 8–3, Mattias Samuelsson ökade till 9–3 i power play och Kim Johansson satte
10–3.
Sedan gjorde Kohonen 11–3 – då hade det bara spelats 6.30 av tredje perioden…

När perioden var över hade Storvreta gjort 8–0 på Falun, totalt
14–3 – och ett fullständigt förnedrat Falun hade använt samtliga tre målvakter som de hade i matchtruppen.
– Vi bestämde oss verkligen inför sista att vi skulle leverera en bra innebandyperiod. Och det blev fantastiskt, såklart. Ibland såg det ut som att vi var fem mot tre på banan, säger Jonas Pettersson, efter att Storvreta slagit nytt klubbrekord över gjorda mål i högsta serien.

Henrik Stenberg och Kim Johansson blev båda tremålsskyttar, men den som var flitigast i poängfesten var Mika Kohonen med två mål och fyra assists.
– Man kan inte säga att vi var nöjda med vårt spel efter två perioder, men vi ledde ändå med 6–3. I tredje perioden spelade vi precis som vi ska, säger Mika Kohonen.

Är Falun en drömmotståndare i en kvartsfinal?
– Nja, de kan vara fantastiska framåt. Men de är ett riktigt humörlag, vilket märktes i dag. Bara vi spelar på den nivå som vi kan så är jag en allätare. Då spelar det ingen roll vilka vi får möta.

Det var förstås nöjda miner i Storvreta efter storsegern. Och nöjdast av alla var kanske tränaren Thomas Brottman, tidigare spelare och tränare i Falun och fortfarande boende i Falun.
– Det här var jäkligt skönt. Nu kan jag gå omkring med Storvretakläder i Falun hela veckan, skrattade Brottman.