När Storvreta kommit i kapp till 4–4 i den tredje perioden, när matchen stod och vägde, när hoppet om en hemmavändning var som störst kom misstagen som kostade Storvreta matchen.
Warberg gjorde 4–5 och 4–6 blixtsnabbt – efter två svaga ingripanden i försvaret av hemmalaget.

4–5 (8.53): Mathias "Bult" Larsson lade in bollen i slottet och Staffan Jacobson lättade ner bollen till Christian Kjellman som fick drömläge.
4–6 (9.26): Frislag Warberg. Jimmy Lindblom petade till Magnus Svensson och helt plötsligt löstes hela Storvretamuren upp.
– Det är för dåligt av oss. Billigt, säger Staffan Jacobson.
Tränare Jonas Pettersson fyller i:
– Billigt är det minsta man kan säga ...
– Vi försöker bjuda på en attraktiv innebandy och när det går fort får man räkna med ett viss antal misstag, men det där är för slarvigt helt enkelt.

Det ska direkt tilläggas att Storvreta kom tillbaka in i matchen och reducerade till 5–6 genom Henrik Stenberg med sex minuter kvar att spela. Ett kvitteringsmål låg dessutom i luften.
– Oavgjort hade varit rättvist, men vi kunde lika gärna ha vunnit, säger Jonas Pettersson.
Spel- och chansmässigt var det jämnt, men Warberg kändes lite hetare när chanserna väl dök upp.
– Nu spelar vi bra innebandy, men det är något som saknas, det lilla sista. Den sista passningen, den sista avgörande detaljen saknades i dag, säger Staffan Jacobson.

Storvreta fick annars en lovande start på semifinalreprisen när Joel Kanebjörk lättade in bollen till Henrik Stenberg som knackade till den direkt till 1–0.
Warbergs kvittering kom dock snart och var riktigt snygg. Mathias "Bult" Larsson lobbade över Jacobson, Jim Canerstam tog ner bollen på låret och på volley frispelade han Kjellman framför målet, där Örjan Skogström missade i markeringen.
– Det gick fort där, säger Jacobson.
Tio minuter senare small det igen. Hannes Öhman och Kim Johansson (tillbaka i förstafemman i går) krånglade till det och Kim Hadelund vandrade in 1–2.
Warberg fortsatte att straffa Storvreta för deras misstag även i mittronden. Linus Henriksson snodde bollen av Mattias Samuelsson och hittade Rikard Eriksson till 1–3 redan 35 sekunder in i perioden.

Knappt en minut senare var oturen framme igen för hemmalaget. Henrik Stenberg spelade fram Fredrik Holtz som stänkte dit 2–3 – trodde alla. Problemet var att ena domaren blåste av spelet i passningsögonblicket – för Storvretafrislag.
Målet skulle dock komma. Mattias Samuelssons 2–3 efter 7.12 var en individuell prestation där han tog bollen från mål till mål. Efter två snabba mål av vardera lag var ställningen 3–4 inför slutronden, och den blev en svängig historia. Storvreta forcerade för en kvittering och när Hannes Öhman prickade (!) Henrik Stenberg framför mål till 4–4 talade mycket för ett hemmaryck, men det kom aldrig.