Det började inte bra för Storvreta. Hemmalaget var visserligen spelmässigt överlägset sina gäster från Linköping men effektiviteten var inte där.
Nästan handen full av chanser brändes i den första perioden:
Joakim Olsson fick ett mål bortdömt på grund av hög klubba, Henrik Stenberg blev fri men bollen rakt på målvakten, Fredrik Holtz styrning räddades undan på mållinjen. Stenberg lade upp för skott, Hannes Öhman drog på, men i burgaveln.
Så såg det ut. Men målen uteblev.

I den andra perioden vände allt:
1–0 (6.42):
Marcus ”Jr” Johansson visades ut och Storvretas förlösande mål i power play dröjde inte länge. Henrik Stenberg spelade snett bakåt och Fredrik Holtz drog till.
2–0 (7.17):
Mattias Samuelsson bröt bollen högt, hittade Stenberg som tog ner och drog till – via målvakten och in.
3–0 (9.04):
Holtz och Joel Kanebjörk hittade varandra och Kanebjörk avslutade lågt.
4–0 (9.49): Jesper Berggren hittade Mika Kohonen vid bortre med en lysande passning. "Jag blundade", förklarade Berggren.

Fyra mål av hemmalaget på drygt tre minuter – och matchen var punkterad.
Linköping klappade igenom – Storvreta trummade på.
Och Storvretakaptenen Mika Kohonen, tillbaka efter sjukdom, sken av glädje.
– Vi inledde första perioden lite avvaktande tycker jag, men sedan är det inget snack. När vi är bra ... då är vi riktigt, riktigt bra, säger Kohonen.

Innan den andra perioden var över hade även Peter Svensson och Mattias Samuelsson hamnat i målprotokollet. Storvreta vann den andra perioden med 6–0 efter 18–8 i skott. Det var säsongens överkörning.
Målvakten Viktor Klintsten:
– Vi hade svårt att komma in i deras box i början, men vi vet liksom att det lossnar så blev aldrig stressade. Det var en fråga om tålamod bara, säger Klintsten.

Den tredje perioden blev ingen höjdare, och fick dessutom ett trist avslut då Örjan Skogström visades ut fem minuter efter en incident på mittplan, långt ifrån där spelet pågick. Backveteranen gick i duell med Linköpings poängkung Martin Karlsson som föll.
– Han sprang rakt in i mig och sedan ramlade han bara. Det är en filmning. Det är inte ens en tvåa, menar Örjan Skogström.

Linköping reducerade två gånger om medan Skogström satt på utvisningsbänken och siffrorna 8–3 är smickrande låga förlustsiffror för gästerna.
– Det är en liten trist avslutning på matchen, men det är sådant som händer. Det här kändes som en dag på jobbet från första början, säger tränaren Jonas Pettersson, som börjar känna igen gamla Storvreta.
– Det var så här det såg ut när jag satt på läktaren i fjol och kollade på Storvreta. De vann och det såg så stabilt ut. En typisk Storvretamatch.