Sirius 4-1-seger redan i den tredje omgången var en smäll som sved för Storvreta. Det syntes från första tekning att det var en känsla de inte ville vara med om en gång till.
– Klart att den förlusten sved jättemycket. Jag var supertaggad inför den här matchen och tänkte inte förlora en gång, säger Berggren, som för dagen fick ikläda sig förstekaptensrollen i sjuke Mika Kohonens frånvaro.
Och Berggren visade vägen för sitt Storvreta.
Efter Jakob Drews 1–0 redan 2.22 av matchen dunkade Berggren in tvåan bakom Tobias Steineck i Siriusmålet knappt sex minuter senare.
– ”Henke” (Henrik Stenberg) var först bakom mål, vände upp och hittade mig på insidan av deras forward och jag bara sätter dit den lågt, säger Berggren.

Storvretas lysande inledning var inte slut där. Efter 10.49 fick de straff efter att Jesper Berggrens bror, Siriusbacken Jonas Berggren, täckt skott innanför målområdet. Peter Svensson var iskall och gjorde inget misstag. Fram till 3–0.
– Vi var väldigt trötta efter Helsingborgsmatchen (i torsdags kväll) och var inte med alls, det syntes i den första perioden, säger Siriustränaren Lars Jedheim.
Fredrik Sandquists rökare i nättaket fram till 3–1 med två minuter kvar av den första perioden såg ut att kunna ge blåsvart energi, men då kom nästa smäll.
Henrik Stenberg satte 4–1 mellan benen på Steineck efter 18.27.
– Vi låg under med 1–5 mot Balrog och vände och vann, men 1–4 efter en period mot Storvreta är lite svårare, säger Jedheim.

Att Johan ”Sr” Eriksson samtidigt drog på sig 2+10 minuters utvisning för osportsligt underlättade inte för Sirius att ta sig in i matchen i den andra.
När Jesper Berggren återigen klev fram och bjöd på en riktig dribblingsraid ur den högre skolan och satte 5–1 kändes det nästan avgjort.
– ”Matte” (backkompisen Mattias Samuelsson) sade att det gick i slow motion. Jag svarade med att det var maxfart för mig, säger Berggren och ler.

Artikelbild

| Fotograf: Patrik Lundin

Matchen i allmänhet, och den andra perioden i synnerhet, bjöd på mycket känslor. Stundtals var det rejält fult och grinigt.
Vid Storvretaledning 6–2 i slutet av mittperioden kom Henrik Stenberg och Hannes Öhman fria mot Siriusmålet, men Mikael Karlsson (som blivit inbytt) gjorde en enastående räddning och höll Sirius i alla fall aningen kvar i matchen inför slutrundan.
Och med åtta minuter var det plötsligt 6–4 och faktiskt lite nerv.
– Det är otroligt at svårt att stänga en match i innebandy. Sirius fick energi av målen och det var nästan så att det var match igen, säger Storvretatränaren Jonas Pettersson.

Men Sirius kom aldrig närmare utan Henrik Stenberg kunde sätta sista bollen i öppet mål i slutminuten fram till 7–4.
– Skönt att vara bäst i stan igen. I dag satte vi dit bollarna även om vi brände en hel del också. Vi gjorde en bra match och kunde ha vunnit mer fler mål, säger Jesper Berggren.