"Inte vårt sätt att spela bandy"

Siriustränaren Esa Määttä var förstås besviken efter 9–2-förlusten mot Vänersborg. Han kände tidigt att det skulle bli en tuff uppgift för hans lag.

Esa Määttä, tränare i Sirius.

Esa Määttä, tränare i Sirius.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-13 21:43

– Vi var inte riktigt med i matchen av någon anledning. Vi hade inte samma känsla som vi har haft tidigare, men det är sådant som händer, säger Määttä, som förstås saknade avstängde Teemu Määttä som drivande spelare på mitten, och som dessutom är en stark defensiv spelare.

Men att Teemu Määttä skulle göra hela skillnaden tror inte Esa på.

– Man kunde ju hoppas att det skulle vara så enkelt, men så är det inte. Ibland presterar man en sämre match.

Siriustränaren kände ganska tidigt att det inte var hundraprocentigt.

– Vi vågade inte spela. Det här är inte vårt sätt att spela bandy, säger han.

Nu gjorde Vänersborg en riktigt bra match. Nyligen förlorade Bollnäs (som slog Villa på onsdagen) med 6–2 i den här arenan.

– Vänersborg gjorde det riktigt bra, men samtidigt var inte vi på topp och det kan man kan inte begära att vi ska vara i varje match. Det som var positivt var att vi höjde oss i andra halvlek.

Det var de tre målen i slutet av första halvlek som sänkte Sirius. 3–0 kom efter en hörna, som enligt Määttä (och spelarna på isen, som protesterade) inte var någon hörna.

– Det blev inte matchavgörande, men 3–0 i det läget var tungt för oss, säger Määttä, som nu får tillbaka Teemu i mötet mot Sandviken på Studenternas på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!