Lövens tränare minns "Gutta"

Han spelade i Almtuna under de "gyllene åren" med Jonas Rönnqvist och han lirade tillsammans med Martin Gudmundsson. Nu ställs Robert Kimby mot sitt gamla lag

Robert Kimby, här i Enköpings SK:s bås, är numera assisterande tränare i Björklöven, som på fredagen ställs mot Almtuna.

Robert Kimby, här i Enköpings SK:s bås, är numera assisterande tränare i Björklöven, som på fredagen ställs mot Almtuna.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-09-27 06:00

Robert Kimby var en playmaker på isen. Inte så snabb på skridskorna men med ett bra avslut och framförallt så tänkte han hockey.

Någon stor tränarkarriär har han inte haft – kanske fram till nu. Kimby är assisterande tränare i Björklöven. Det var inte så länge sedan han sades vara aktuell för en tränarroll i just i Almtuna. Ja, det var till och med så att han uppgavs vara i stort sett klar för Uppsalalaget. Men det blev inget.

– Jag har inga som helst kommentarer till det där, säger han.

Men nu ställs han alltså mot Almtuna, som i sitt bås har Martin "Gutta" Gudmundsson som huvudtränare. Dessa båda killar har spelat tillsammans i Ais.

– Det är inga kvar i Almtuna sedan min tid där, förutom Gudmundsson. Vi spelade tillsammans i en säsong och jag minns honom som en hårt arbetande spelare med ett bra skott som sedan tyvärr fick problem med axlarna, säger Robert Kimby på telefon från Umeå, nyss hemkommen från matchen i Västerås.

Martin Gudmundsson har inga invändningar mot Kimbys beskrivning:

– Det var en bra analys, säger han med ett skratt.

Björklöven har inlett starkt med klar seger i Karlskrona, vändningen hemma mot Modo (0-2 till 3-2) och så uddamålssegern mot ett topptippat Västerås.

I Almtuna har man alla spelare tillgängliga, inklusive Nikolai Belov som fick en smäll i Västerviksmatchen när han satte in en rejäl tackling.

Matchdags

Björklöven-Almtuna

Hockeyallsvenskan

A3 Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!