Oro och hopp hos Almtuna inför beskedet

Deadlinen för Uppsala Arena närmar sig och ännu har man inte lyckats säkra någon som sköter driften. I Almtuna är man dock fortsatt hoppfull även om det så klart finns en oro.

Uppsala Eventcenter som den är tänkt att se ut.

Uppsala Eventcenter som den är tänkt att se ut.

Foto: Aros Arkitekter

Ishockey2018-07-18 14:53

Turerna kring Uppsala Arena har varit många och långa. Senast den sista juli ska Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) ha skrivit ett avtal med en driftoperatör, annars går köpet tillbaka till Uppsala Kommun igen.

– För oss är det samma som vi tidigare har sagt. Så länge vi inte har nått vägs ände och den deadline som fins har gått ut så tror vi på det här. Det pågår en febril dialog mellan olika grupper, säger Almtunas ordförande Niclas Fröberg.

Är du orolig?

– Klart att orolig är man alltid om man tittar på att projektet pågått i elva år och inget har hänt. Man undrar vad det slutligen blir och vad det kommer att ha för konsekvenser för Almtunas verksamhet. En sak är dock säker och det är att det måste till en ny hockeyarena, sedan får man kalla den vad man vill. Det behövs för hela Uppsala kommun och ett upprustat Gränby löser ingenting för varken Almtuna eller andra verksamheter. Vi behöver fler isytor, säger Fröberg.

Klart den här gången är i alla fall att det blir ett svar den sista juli. För Almtunas del är man inte intresserad av att förlänga projektet ytterligare om det inte kommer något definitivt besked.

– Att fortsätta med konstgjord andning existerar inte för oss, då tänker vi inte delta. Antingen går det här igenom där Almtuna har en stor del i det eller så blir det inget av det. Vad plan B är i sådant fall får politikerna berätta.

Vad ser du som en plan B?

– Den lösning jag kan se från Almtunas perspektiv som också är i Uppsalas intresse är att någon, antingen kommunen eller en entreprenör, bygger den här hallen i en modern form med en eller två isytor och en kapacitet på runt 5 000. Almtuna då också hjälpa till och vara en operatör på samma sätt som i Växjö, det är vi intresserade av. Om fler isytor tillkommer så frigörs också tider för konståkning och ungdomsishockey bland annat, annars kommer det ta tvärstopp.

Niclas Fröberg säger att han inte är beredd att kasta in handduken än vad gäller att SBB får till den nya arenan som tanken var från början.

– Jag upplever det i alla fall som positivt att de politiker som vi pratar med är smärtsamt medvetna att nu måste något ske. Det är positivt och vi kommer alla att veta vad det blir i slutet av juli, säger Fröberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!