Som väntat var det Islas Flygare som stod för den mest meriterande insatsen. Den unge talangen tog sig hela vägen fram till semifinal där han till slut föll mot blivande segraren Robin Kase från Djurgården.

– Han (Kase) är den ende fäktaren som har olympiastöd inför Rio 2016 och Linus gjorde det starkt. Han hade många tuffa matcher på vägen fram till medalj och det var bra gjort av honom, säger tränaren Sofie Larsson.

Lördagens herrtävlingar bjöd annars på en hel del interna Uppsalabataljer vilket gjorde att många hemmahopp fick lämna tävlingen tidigt.

Artikelbild

– Det var extremt många Uppsalamöten. Islas Flygare slog till exempel ut Henrik Jarl redan i 64 tablån, säger Larsson.

Bäst efter Islas Flygare blev Gustaf Sima på en nionde plats följt av Simon Jokinen som slutade tolva.

På damsidan var det dystrare miner där ingen Uppsalafäktare tog sig vidare till några framstående placeringar.

– Det var inte strålande på damsidan. Alla hade svåra matcher och om jag ska tala för mig själv så hade jag önskat göra bättre motstånd i min match där jag åkte ut mot en som inte hade slagit mig på tolv år, säger Sofie Larsson som själv slutade tia i tävlingen.

Artikelbild

Två guld blev det för Uppsala under helgen ändå. I Värja för veteraner tog Tomas Lundblad hem guldet efter final mot klubbkamraten Jacob Eiritz.

– De var i snäppet bättre form än de andra. Det var en väldigt stor veteranklass i år vilket var roligt att se, det blev verkligen en riktig tävling.

Artikelbild

En mer oväntad medalj kom i sabel där amerikanen LyleWiemerslage, tävlandes för Uppsala, tog hem guldet. Medaljen betydde Uppsalas återkomst på sabelkartan efter många tunga år.

– Jag tror inte att Uppsala har tagit guld i sabel sedan 70-talet. Den största bedriften stod ändå Islas Flygare för, men sedan ska man även nämna Lyle, Tomas och Jacob också som gjorde det bra med sina guld, säger Larsson.