– Vi är väldigt glada över att få arrangera mästerskapet även nästa år, inte minst med tanke på vilken sportsligt succé det var senast, säger Lars S Björndahl, talesman för Funbo MS.

Tidigare har SM-finalen i isracing lockat storpublik till Uppsala. 6 000 åskådare var inte ovanligt. När andra arrangörer tog över SM-finalen satsade Uppsala och Funbo i stället på VM, men det blev inte vad man hade hoppats på. Publiken svek.

Den svenska publiken uppskattar uppenbarligen en SM-final mer än en VM-deltävling. Okej, 1 771 är ingen jättepublik, men där spelade förmodligen vädret under finaldagen en stor roll.

Nu har Uppsala och Funbo MS säkrat ytterligare en final. Med tanke på arenaplanerna vid Studenternas IP är det omöjligt att skriva ett flerårsavtal. Funbo tar ett år i taget.
– Tävlingen i våras var en sportslig jättesuccé. Jag vill påstå att det var en av de mest underhållande isracingtävlingar som körts, och dessutom var det många unga förare som körde riktigt bra, säger Lars S Björndahl.

Av de fem först placerade förarna i SM-finalen var tre mellan 16 och 23 år. Det är alltså inte bara ”Posa” Serenius och Stefan Svensson längre.

SM-finalen 2015 kommer att köras, precis som tidigare, i mars efter bandysäsongens slut.