"Jag försökte ta in och njuta"

Han slutade i våras men efter att ha fått sitt tröjnummer upphissat i IFU Arenas tak är Jesper Berggrens karriär extra komplett. "Allt blev perfekt", säger han.

Inför matchen mellan Storvreta och Kalmarsund var det den tidigare spelaren Jesper Berggren som stod i fokus.

Inför matchen mellan Storvreta och Kalmarsund var det den tidigare spelaren Jesper Berggren som stod i fokus.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-16 20:20

Inramningen var bästa möjliga. 2 700 åskådare kom för att fira Storvretas 30 år som innebandyklubb, se herrlaget möta Kalmarsund – och hylla en av de allra största i klubbens historia. 

Det blev 27 säsonger varav 18 i högsta serien i moderklubbens tröja innan backen var nöjd. Och det var han också med hur avslutet blev.

– Sammanfattningsvis kunde det inte ha blivit bättre, säger han om hur beslutet att lägga av växte fram, hur han i tid tog beslutet och hur han satte punkt med ytterligare ett SM-guld, ett sjätte i våras. På lördagen kunde han lägga till att ha fått sitt tröjnummer 21 hissat intill Hannes Öhmans nummer 14.

Inför matchen uppvaktades han med en present och en tavla med sig själv där hans karriär stod noterad i siffror. Det blev hela 587 matcher i klubbens tröja.

– Det blev jättefint. Ett bra arrangemang med mycket gamla lagkompisar, kompisar och släkt. Storvreta ligger i framkant även arrangemangsmässigt. Sånt här är inte helt vanligt inom innebandyn. Det var jätteproffsigt, säger han.

Han ser hyllningen som ett bevis på att han gjort något bra.

– Att klubben uppskattar det jag gjort under 27 år. Jag har gett allt på planen.

Hannes Öhman var alltså först att få sin tröja "pensionerad" och Berggren tvåa. Frågan vem som blir näste att få sitt tröjnummer upphissat i taket. Berggren tror sig veta.

– Jag tror att det blir Mika (Kohonen), säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om