I fjol avtackades Johan Jansson Hydling efter alla säsonger i Sirius. Han blev supportrarnas favorit. De längsta och högsta ramsorna förärades Hydling.

Han blev nästan mer populär än pappa Lasse.

Det var många vattniga ögon den där dagen på Studenternas. Spelaren med nummer åtta slutade för gott.

Men så kom beskedet: Hydling gör comeback – i Broberg ...

– Jag känner Björn "Böna" Eriksson i Broberg väldigt bra och fick frågan om jag ville hoppa in och göra en stödinsats när det var sinnesjukt många skador, säger Johan Hydling, som bor i Ljusdal tiotalet mil från Söderhamn.

Han registrerades för Broberg fram till den sista december.

En mer eller mindre otränad Hydling klev in i Broberg – och han säger att det märktes att försäsongsträningen varit minimal, eller obefintlig.

– Nu har jag förståelse varför man lagt ner så mycket tid på att träna. Under de första timmarna gick det bra, men sen ... Hur det än är så är det fruktansvärt kul att spela bandy, det är det bästa man vet.

Nu väntar ett dubbelmöte mellan Broberg och Sirius.

– Jag har gjort mitt nu. Jag sade att jag kan vara med för att stötta upp under den mest jobbiga skadeperioden, men nu har ett par spelare kommit tillbaka, säger Hydling.

Men även om Brobergs skadeläge varit fortsatt akut så hade Hydling inte spelat mot Sirius.

– Jag såg ju spelschemat när jag skrev på, men det var tydligt från början att jag inte skulle spela mot Sirius oavsett hur det såg ut med skadorna.

Varför då? Hade det inte varit kul att spela mot sitt gamla lag?

– Nej, inte ett dugg. Sirius betyder så mycket för mig, det hade varit otänkbart att spela en sådan match. Jag slutade i fjol och fick en så fin hyllning, och att spela mot Sirius hade varit ett slag i ansiktet på alla som hyllade mig.

Troligen är det slutspelat för Hydling nu.

Han vspelar inte i onsdagens Brobergsmatch mot Hammarby. Nu är det Ljusdals 09:or som gäller. Det stundar en cup i Gärdehov i Sundsvall.

– Jag lägger ner 20–25 timmar i veckan på ungdomsbandyn i Ljusdal, säger Hydling, som faktiskt sett en Siriusmatch live den här hösten, i säsongens första träningsmatch mot Edsbyn.

– Jag har kollat lite på Sirius på bandyplay, och det ser ut som väntat när man har bytt så många spelare. Det är bra gjort att ta poäng i de matcher som är viktigast, som övertidsmålet mot Falun och kvitteringen mot Motala.