Jälla hästsportförening har tidigare arrangerat en apriltävling i samarbete med Björklinge RF, men nu står Jälla på egna ben med tävlingen Jällahoppet.

Helgens tävlingar, som hålls på anläggningen vid Jälla yrkesgymnasium, har lockat många ryttare från hela Mälardalen och totalt blir det elva olika klasser med cirka 600 starter under de tre dagarna. Från lokal klass med hinderhöjd på 80 cm på fredagen till nationell nivå i söndagens huvudklass 1.40 m.

I den högsta klassen, söndagens Grand prix, är priset en bil som fått omsorgsfull upprustning av Jällas gymnasieelever. Bland de tävlande syns bland andra rutinerade Isabelle Fredricson från Flyinge hästsportklubb. Men det kommer även flera uppländska ryttare, som Vendela Lindestam, Jump club, Isabelle Franzetti, Heby RF och Tova Ottosson från Sigtunabygdens RF. Från arrangerande Jälla hästsportförening finns Linus Lundkvist med i startfältet.

Lördagens tävlingar avslutas med en clinic för de tävlande där OS-ryttaren Jens Fredricson ger sin syn på hur hästar ska tränas för att prestera på bästa sätt, oavsett på vilken nivå de befinner sig.