Efter att Uppsala HK slutade tvåa i division II östsvenska norra ställdes man mot tvåan i östsvenska södra, NKIK Norrköping. I den första matchen som spelades i Norrköping skulle Uppsala förlora efter en jämn tillställning.

– Första halvlek är väldigt jämn och det stod 13–13 i halvtid. I den andra halvleken leder vi med 20–16, men de tar en time-out och tar sig in i matchen igen, säger tränaren Anders Olsson efter matchen.

– De får lite momentum mot slutet och vi orkar inte riktigt. Vi blev tvungna att chansa lite och Norrköping fick marginalerna med sig.

Uppsalas bästa spelare var Lovisa Warnestad som stod för en tredjedel av lagets mål, hela nio stycken.

– Lovisa spelar 55 av 60 minuter. Hon gjorde en bra match tillsammans med Caroline (Lundström) men de blev lite trötta mot slutet. Men de var lite ensamma på nio meter idag. Vi hade lite tunt på nior då lagkaptenen Tina Sandell var sjuk och vår bäste poänggörare Lisa Meyer är utomlands.

Anders Olsson förklarade att man inte hade speciellt bra koll på hur Norrköping skulle spela. Det är något man kan ta med sig till det nästa mötet på hemmaplan.

– Vi hade egentligen ingen koll på hur de spelar men nu kan vi dra lärdom av de misstag vi gjorde och träna på situationer som skulle kunna uppstå. Vi kan inte släppa in 30 bollar på hemmaplan ifall vi ska gå vidare.

Nu väntar allstå en retur på hemmaplan.

– Vi känner att vi kan vinna det här. Det hade varit värre ifall vi hade åkt ner och blivit överkörda, men nu hade de snarare små marginalerna med sig. Det känns hoppfullt, säger Anders Olsson.

Nästa match spelas på lördag den fjärde april i Fyrishov. För att ta sig vidare till nästa kvalomgång måste Uppsala HK den matchen. Vid vinst väntar ännu ett möte i Fyrishov.