Jason Doyle lämnar Rospiggarna

Jason Doyle blir inte kvar i Rospiggarna kommande säsong. På facebook bekräftar Doyle att han lämnar klubben efter fyra säsonger.

Jason Doyle lämnar Rospiggarna efter fyra säsonger i klubben.

Jason Doyle lämnar Rospiggarna efter fyra säsonger i klubben.

Foto: Thomas Lindblom

Speedway2019-10-14 14:36

Jason Doyle har varit Rospiggarnas poängmaskin under sina fyra år i klubben, och bidrog starkt till SM-guldet 2016.  Doyle har kört in över 700 poäng för Rospiggarna på 65 matcher i Hallstavikklubben. 
Det var väldigt ovisst om det skulle bli en femte säsong, och nu meddelar Doyle i ett facebook-inlägg att han byter klubb i Sverige. 
"Jag vill tacka Rospiggarna för fyra år i klubben. Nästa säsong väntar en ny utmaning för mig i Sverige" skriver Jason Doyle. 
Doyle skriver att han är tacksam för sina år i Rospiggarna och hyllar förre lagledaren Mikael Teurnberg och lagkamraten Andreas Jonsson. 
"Jag har lärt mig massor av båda två, och jag önskar klubben stort lycka till i fortsättningen och hoppas. ", skriver den australiske ex-världsmästaren. 
Det blir det andra tunga tappet för Rospiggarna inför kommande säsong, då Andreas Jonsson meddelat att han lägger ned speedwaykarriären. Vilken klubb som Doyle kommer att byta till är än så länge inte presenterat - men ett starkt rykte säger att nästa klubbadress kan bli Västervik, som meddelat att de presenterar en ny förare under tisdagen. 
– Det var inte så oväntat. Det är kanske så att tiden var inne att bryta, både för hans skull samtidigt som vi bygger ett nytt lag. Jag gillar killen, och han behöver också ha en nytändning i sin karriär, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson om Jason Doyles sorti från Rospiggarna.
Peter Jansson meddelar dock att det finns en del intressanta kort på ingång som kan ersätta Doyle. Och redan på torsdag kan en potentiell ersättare presenteras.
– Vi har några intressanta kort på gång. Och vi kommer släppa ett namn på torsdag, det blir en av våra lite bättre förare, säger Peter Jansson utan att avslöja mer. 
Svårigheten kan ligga i att hitta ytterligare en svensk förare av kaliber. Där behöver Rospiggarna minst två svenska förare i truppen för att fylla kvoten på två svenska förare per match, enligt en överenskommelse mellan elitserieklubbarna. Tomas H Jonasson blir en av dem, men det behövs alltså minst en till. 
Kan finländaren Timo Lahti, som tidigare kört i Rospiggarna, och som kör under svensk licens vara aktuell? Lahti som de senaste åren representerat Lejonen. 
– Det är en kille som absolut varit med i diskussionen. Men det handlar mycket om att komma överens ekonomiskt, säger Peter Jansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!