Bäst av alla var målvakten Anton Andersson, som radade upp kanonräddningar under andra halvlek.

– Det är klart att jag är nöjd med oavgjort mot Hammarby, men i andra halvlek var inte bra. Vi spelade på fel sätt. Vi fick inte igång våra mittfältare. När vi vände ur fanns det ingen där, säger tränaren Esa Määttä.

Backlinjen var nästan helt nykomponerad i Sirius. I Victor Lundbergs frånvaro spelade August Elebring libero och vid sin sida hade han Jerker Ortman och ordinarie Oscar Rönnqvist.

Lundberg är krasslig och valde att avstå matchen. Det handlar alltså om problem med ljumskarna.

Dessutom saknades Oscar Qvist, som har ont i ett knä.

– Men det är ingen större fara. Jag är snart med igen, säger han lugnande.

Markus Kumpuoja är hemma i Finland av familjeskäl – och då förstår alla att det var ett försvagat Sirius.

Ändå hade Sirius 3–2 i paus, och det var inget ologiskt resultat på något sätt.

I andra halvlek öste Hammarby ordentligt, men det var Sirius som gjorde målen. Det stod 5–2 innan Hammarby kom tillbaka och ordnade ett kryss.

Två av Hammarbys mål gjordes av förre Siriusspelaren David Thorén.

– Som helhet är jag nöjd med prestationen, men jag tycker att vi hade för bråttom i vissa lägen och blev av med bollen för enkelt. Vi bytte en del platser i laget och det kanske påverkade en del, säger Esa Määttä.

Anton Andersson var klart bäst i Sirius.

– En kanonmatch av Anton, men han måste också lära sig att kontrollera speltempot, säger Esa Määttä och syftar på de gånger han satte igång spelet lite för snabbt.

Ett par saker till:

x Jerker Ortmans passning till Simon Karlssons 3–2 var som en fluffig gräddtårta.

x Jimi Heinonens målskytte. Han som bommade allt i fjol trycker dit bollarna.

En som också måste nämnas är unge Mårten Pousette, som tog för sig rejält mot det betydligt mer namnkunniga Hammarby med spelare som Gilljam, Fagerström, Pizzoni Elfving och Grachev.

Målen: 0–1 (5) David Thorén, 1–1 (15) Teemu Määttä, 2–1 (17) Jimi Heinonen, 2–2 (30) Christoffer Fagerström, 3–2 (34) Simon Karlsson, 4–2 (56) Nils Bergström, 5–2 (59) Jimi Heinonen, 5–3 (60) Jesper Jonsson, 5–4 68) David Thorén, 5–5 (82) Christoffer Fagerström.